×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ισχυρός σεισμός στην Ηλεία των 4,4 Ρίχτερ


Sportime Team

Ισχυρός σεισμός στην Ηλεία των 4,4 Ρίχτερ


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 4,4 ρίχτερ, στην περιοχή της Ανδραβίδας στην Ηλεία. Ο ισχυρός σεισμός δεν ήταν μεγάλης έντασης, αλλά ήταν επιφανειακός και προκάλεσε πανικό.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11:58 και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα. Γι’ αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ ήδη έχουν γίνει αναφορές για ζημιές στη περιοχή, περιορισμένης ωστόσο έκτασης.

Τις τελευταίες ημέρες η σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία και το Ιόνιο πέλαγος είναι πολύ έντονη, κάτι που έχει θορυβήσει τους επιστήμονες. Τώρα μάλιστα είχε επίκεντρο στην στεριά και όχι σε θαλάσσια περιοχή και με χαμηλό εστιακό βάθος.

Χθες (20/5) λίγο νοτιότερα, υπήρξε στην περιοχή κι άλλος σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, τα σχολεία στην περιοχή της Ανδραβίδας και της Κυλλήνης, είχαν μείνει κλειστά, εξαιτίας των συνεχόμενων σεισμών, για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι στην περιοχή παραμένουν έξω από τις κατοικίες τους, καθώς τρέμουν για νέο σεισμό. Έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για τα συνεχόμενα φαινόμενα τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς είναι ασυνήθιστη η τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο ήταν συγκεκριμένα, 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κυλλήνης. Αρχικά είχε εκτιμηθεί πως ο σεισμός ήταν 4,3 ρίχτερ, αλλά στη πορεία αναβαθμίστηκε σε 4,4.Τελευταία Νέα