ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισραηλινός στρατός: Μετέφερε το Άγιο Φως όταν το ελληνικό κράτος μοίραζε πρόστιμα

Ισραηλινός στρατός: Το Άγιο Φως έφτασε σε όλα τα Oρθόδοξα προσκυνήματα με τη συμβολή του στρατού φέτος, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη όταν οι Έλληνες Ορθόδοξοι την ίδια ώρα ή το έπαιρναν σαν κλέφτες από τις εκκλησιές ή δεν το έβαλαν καν στα σπίτια τους λόγω των απαγορεύσεων στη χώρα μας. Από την Ιεριχώ, τη...
Ισραηλινός στρατός: Μετέφερε το Άγιο Φως όταν το ελληνικό κράτος μοίραζε πρόστιμα

Ισραηλινός στρατός: Το Άγιο Φως έφτασε σε όλα τα Oρθόδοξα προσκυνήματα με τη συμβολή του στρατού φέτος, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη όταν οι Έλληνες Ορθόδοξοι την ίδια ώρα ή το έπαιρναν σαν κλέφτες από τις εκκλησιές ή δεν το έβαλαν καν στα σπίτια τους λόγω των απαγορεύσεων στη χώρα μας.

Από την Ιεριχώ, τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και όλα τα παλαιστινιακά εδάφη έως την Ιορδανία οι στρατιώτες μετέφεραν το Άγιο Φως συνοδεύοντας τους Ιερείς του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου ενώ την ίδια ώρα οι εντολές της κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν να δίδονται πρόστιμα σε όποιον πλησίαζε Εκκλησία.

Ειδικά στα μοναστήρια της ερήμου η χαρά των μοναχών ήταν μεγάλη όταν έβλεπαν τους στρατιώτες να φθάνουν με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο.

Ο ηγούμενος στο μοναστήρι της Πέρδικας στην Ιεριχώ, γέροντας Χρυσόστομος, μιλώντας Αραβικά ευχαρίστησε την αποστολή που έκανε αυτή την ευλογημένη κίνηση κι έφερε το Άγιο Φως στις Μονές της ερήμου.

πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ