ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιβάν Σαββίδης – Επίσημο: Απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε με τη σειρά της την έγκριση και ο Ιβάν Σαββίδης πλέον είναι και επίσημα το απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Ιβάν Σαββίδης – Επίσημο: Απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε με τη σειρά της την έγκριση και ο Ιβάν Σαββίδης πλέον είναι και επίσημα το απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της MELBERY από την «BELTERRA INVESTMENTS LIMITED» (συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ). Έτσι, ο Ιβάν Σαββίδης αποκτά τον πλήρη έλεγχο του ΟΛΘ.

Η Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής, στις 22 Μαρτίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας «MELBERY INVESTMENTS LIMITED», από την εταιρεία με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS LIMITED», σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11, όπως ισχύει.

Ειδικότερα, η κυπριακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης «BELTERRA INVESTMENTS» γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, την απόκτηση πλήρους ελέγχου δια εξαγοράς του 70% των μετοχών της κυπριακής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης «MELBERY», στην οποία η γνωστοποιούσα πριν την γνωστοποίηση της συγκέντρωσης κατείχε ήδη μειοψηφικό ποσοστό 30%, χωρίς δυνατότητα άσκησης ελέγχου και, ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση αυτής κατέχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και τον πλήρη έλεγχο επί αυτής.

Η εταιρεία «MELBERY» κατέχει έμμεσα το 67% των μετοχών της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» («ΟΛΘ Α.Ε.»). Συνεπώς, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης η εταιρεία «BELTERRA INVESTMENTS» αποκτάει τον αποκλειστικό έλεγχο του «ΟΛΘ Α.Ε.». Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε ολομέλεια, ομόφωνα εγκρίνει, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, την από 08.02.2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση δεδομένου ότι αυτή, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Πηγή: mononews.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιβάν Σαββίδης – Επίσημο: Απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.