ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιβάν Σαββίδης για το… κόκκινο ποτάμι (vid)

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για τα συναισθήματά του για την πραγματοποίηση της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» με θέμα της Γενοκτονία των Ποντίων.
Ιβάν Σαββίδης για το… κόκκινο ποτάμι (vid)

Πρεμιέρα κάνει απόψε (Κυριακή 6/10) στις 21:00, το «Κόκκινο Ποτάμι». Η νέα σειρά του Open GTV που καταπιάνεται με τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνοντας φως στην τραγωδία που σημάδεψε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Να αναφέρουμε ότι η avant premiere της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (2/10) στο ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», το βράδυ της Τετάρτης (2/10).

Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Ποντιακών Συλλόγων.

Για τη σειρά, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, μίλησε και ιδιοκτήτης του καναλιού Ιβάν Σαββίδης.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα η σημερινή για να μιλήσω. Δεν θα ήθελα να με νικήσουν τα συναισθήματά μου» ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο επιχειρηματίας και στη συνέχεια περιέγραψε πώς έφθασε για πρώτη φορά στα χέρια του το βιβλίο «Το Κόκκινο Ποτάμι», πώς το διάβασε και πώς το αγάπησε. Ηταν πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν του παραδόθηκε σε χειρόγραφη μορφή στη ρωσική γλώσσα. Ο Ιβάν Σαββίδης το διάβασε κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού του στην Κίνα: «Σκέφθηκα ότι είναι πρόνοια του Θεού να διαβάσω αυτό το χειρόγραφο. Εκείνη τη στιγμή αυτό που ήθελα ήταν να γνωρίσω τον συγγραφέα. Μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να πω “ευχαριστώ” σε αυτόν τον άνθρωπο που είχε καταφέρει να μεταδώσει τόσο εύστοχα αυτόν το βαθύ πόνο που έχουμε βιώσει. Αυτό το ταξίδι στην Κίνα άνοιξε στην ψυχή μου καινούργιους δρόμους, καινούργια συναισθήματα και καινούργιες αντιλήψεις».

Συνεχίζοντας ο Σαββίδης είπε: «Πάντα σκεφτόμουν ότι θα αισθανθώ πολύ ευτυχής όταν θα επενδύσω στη σειρά “Το Κόκκινο Ποτάμι”. Θα είμαι τελικά ευτυχής όταν αισθανθώ ότι η σειρά πραγματικά υλοποιήθηκε, δηλαδή ο κόσμος την αποδέχθηκε. Εάν αυτή η σειρά προβληθεί σε χιλιάδες σπίτια, και όχι μόνο σε ελληνικά σπίτια. Δεν είναι απλώς μια τραγωδία ενός νεαρού ζευγαριού, αλλά η τραγωδία ολόκληρου του ελληνικού έθνους. Είναι αυτό που έχουμε περάσει ή, πιο σωστά, αυτό που έχουν περάσει οι πρόγονοί μας» εξήγησε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ.

Και κατέληξε μιλώντας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Είναι πολύ δύσκολο να αναδειχθεί η τερατώδης τραγωδία που έχει συμβεί. Αυτό που έχουν βιώσει και αυτό που έχει αποτυπωθεί στο DNA μας. Δεν γνωρίζω αυτό το νεαρό ζευγάρι, αλλά είμαι τόσο ερωτευμένος μαζί τους. Η τραγωδία και η αγάπη αυτών των ανθρώπων ήταν πραγματικά βαθιά. Είμαι βέβαιος ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν τη σειρά και δεν ήταν Πόντιοι έγιναν Πόντιοι. Είναι αρχή ενός μεγάλου έργου αποκατάστασης της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Σήμερα επιστρέφουμε στο παρελθόν. Είναι τερατώδης η τραγωδία ενάντια στην ανθρωπότητα. Και είναι διπλή τραγωδία. Για την ανθρωπότητα, η οποία δεν θα αναγνωρίζει και δεν θα γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων τραγωδιών. Να γυρνάει την πλάτη ή να κάνει πως δεν υπήρξε ποτέ».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιβάν Σαββίδης για το… κόκκινο ποτάμι (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.