ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ήξεις αφήξεις» από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Σπυράκη – Πρώτα κάλυπταν την ευρωβουλευτή και μετά την απέπεμψαν

Μέσα σε ένα βράδυ η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών - Ως «παρέμβαση Μητσοτάκη» παρουσιάστηκε η αποπομπή της Μαρίας Σπυράκη, ενώ το είχε ζητήσει η ίδια
«Ήξεις αφήξεις» από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Σπυράκη – Πρώτα κάλυπταν την ευρωβουλευτή και μετά την απέπεμψαν

Από εκεί που η κυβέρνηση θεώρησε πως βρήκε ένα ανέλπιστο «δώρο» στο σκάνδαλο Καϊλή για να δημιουργήσει φθορά στο ΠΑΣΟΚ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και βρέθηκε πάλι εκτεθειμένη με ακόμα ένα διαφαινόμενο σκάνδαλο που αφορά κομματικό στέλεχος της.

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, για την οποία η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της, καθώς υπάρχει «υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Ειδικότερα η έρευνα αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Δηλαδή η Μαρία Σπυράκη κατηγορείται πως είχε ιδιοποιηθεί τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παίρνοντας τους μισθούς συνεργατών της, κάτι για το οποίο κατηγορείται και η Εύα Καϊλή.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η καθυστερημένη αντίδραση της ΝΔ σχετικά με το ζήτημα, με μια διπρόσωπη στάση που ξεκίνησε από την πλήρη κάλυψη της ευρωβουλευτού εχθές το απόγευμα, για να καταλήξει σήμερα στην απόφαση αποπομπής της Μαρίας Σπυράκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει «πολύ σοβαρή» την υπόθεση στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Κι όμως, την Πέμπτη (15/12) η ΝΔ έκανε λόγο για μια απλή «διοικητική διαφορά με επίδομα πρώην συνεργάτη της» Μαρίας Σπυράκη και χαρακτήριζε τις επίμονες ερωτήσεις που έκανε η αντιπολίτευση για το θέμα ως «αντιπολιτευτική απελπισία».

Προφανώς στην κυβέρνηση θεώρησαν αρχικά πως θα μπορούσαν να «κουκουλώσουν» επικοινωνιακά το ζήτημα (όπως γίνεται πάντα άλλωστε) και πιθανόν στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνειδητοποίησε πως οι οικονομικές παρεκκλίσεις στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη είναι πολύ σοβαρές για να σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση για άλλη μια φορά.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όμως ακόμα και η αναστολή κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη «πουλήθηκε» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «παρέμβαση Μητσοτάκη», ενώ η ίδια η κα Σπυράκη από το πρωί είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσει αναστολή αυτοβούλως γιατί «δεν θέλει να υπάρχουν σκιές», όπως είπε. Και παρά το ότι όλη τη νύχτα η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει πως το θέμα της κας Σπυράκη δεν έχει να κάνει με απάτη άλλα για μια «διοικητική διαφορά», σήμερα επιχειρείται να βγει το αφήγημα προς την κοινή γνώμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης… «πάτησε πόδι».

Έχουμε περάσει σε μια εποχή που πραγματικά δεν προλαβαίνουμε να μετρούμε σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς, αφού πλέον η μία είδηση – «βόμβα» διαδέχεται την άλλη. Και όλες έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Άνθρωποι της πολιτικής σκηνής που πλουτίζουν παράνομα ή καρπώνονται περισσότερη εξουσία από αθέμιτα και παράνομα μέσα. Σε κάθε περίπτωση ο λαός παραμένει το μεγάλο θύμα της υπόθεσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ήξεις αφήξεις» από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Σπυράκη – Πρώτα κάλυπταν την ευρωβουλευτή και μετά την απέπεμψαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.