ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Jumbo – Mουστάκας: «Κρύος ιδρώτας» για τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στις τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών Jumbo - Mουστάκας έχει σημάνει συναγερμός.
Jumbo – Mουστάκας: «Κρύος ιδρώτας» για τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων

Jumbo – Mουστάκας: Μπορεί τις προηγούμενες χρονιές τα Χριστούγεννα να αποτελούσαν «παράδεισο» για τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και φέτος.

Με την πανδημία να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών όπως τα Jumbo και ο Μουστάκας δεν μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες.

Ήδη από πέρυσι, το πρόβλημα ήταν μεγάλο εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που είχαν παρατηρηθεί από τις εταιρείες μεταφορών αλλά και το μπλοκάρισμα των e-shop από τις αμέτρητες παραγγελίες που είχαν φτάσει στα καταστήματα την περίοδο των εορτών.

Ακόμη, μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αποτελούν τα νέα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση και σύμφωνα με τα οποία, οι επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να διενεργούν ελέγχουν κατά την είσοδο των πελατών στα καταστήματα τους.

Κατά τη φετινή σεζόν όμως, πονοκέφαλο προκαλούν οι επιπτώσεις από τη διαταραχή στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τα υψηλά μεταφορικά κόστη τα οποία και είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να πληρώσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του project manager της εταιρείας Μουστάκας, Δήμος Χατζηαθανασίου που αναφέρθηκε στη διαταραχή της αλυσίδας σημειώνοντας πως «από τις 2.000 ευρώ, το μεταφορικό κόστος ανά κοντέινερ, φτάνει πλέον τις 8.000 -10.000 ευρώ».

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα ανέφερε, ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ο οποίος και χαρακτήρισε ως χαοτικές τις καταστάσεις που βιώνει τους τελευταίους μήνες η εταιρία ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην τροφοδοτική αλυσίδα.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Black Friday πλησιάζει με τις ελλείψεις στα προϊόντα να είναι πολλές και αναμένεται να αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Jumbo – Mουστάκας: «Κρύος ιδρώτας» για τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.