ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Οργή στα social για τη προκλητική «χρυσή» συναυλία των 215.000 ευρώ!

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στα social media για το αστρονομικό ποσό των 215.000 ευρώ που δίνει για συναυλία 17 λεπτών ο Κώστας Μπακογιάννης!
Κ. Μπακογιάννης: Οργή στα social για τη προκλητική «χρυσή» συναυλία των 215.000 ευρώ!

Κώστας Μπακογιάννης: Σάλος έχει ξεσπάσει από άλλο ένα προκλητικό φαινόμενο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, αφού ο Δήμαρχος Αθηναίων διοργάνωσε μια «χρυσή» συναυλία (χωρίς κοινό) με καλεσμένο τον Σάκη Ρουβά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και το δυσθεώρητο κόστος έφτανε τα 215.000 ευρώ! Στο απίστευτο ποσό του κόστους διεξαγωγής του δρώμενου, συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του γνωστού τραγουδιστή.

Και μάλιστα το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Carousel, και η συμφωνία προβλέπει εμφάνιση του τραγουδιστή για 17 μόλις λεπτά!

Με το άκουσμα της είδησης ξέσπασε κύμα οργής στο twitter, με χρήστες δικαίως να συγκρίνουν το τεράστιο ποσό που σπαταλείται από τον Δήμο Αθηνών, με τους μισθούς πείνας των νοσηλευτών και τους ανεπαρκείς μισθούς γιατρών που πολεμούν στη πρώτη γραμμή του ΕΣΥ.

Και μάλιστα τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη με την πανδημία, με τσακισμένες άμυνες λόγω ενός καταρρέοντος ΕΣΥ που αδυνατεί να ανταπεξέλθει, είναι τεράστια πρόκληση να χαραμίζονται τέτοια ποσά για φανταχτερά «shows». Κάποιος έγραψε πολύ εύστοχα στα social πως τα λεφτά που θα δώσει o Δήμος για το 17λεπτο «happening» ισοδυναμεί με τους μισθούς δεκαετίας ενός Εντατικολόγου!

Μετά το πανάκριβο «ράβε – ξήλωνε» του «Μεγάλου Περίπατου» και τα υπέρογκα κόστη για… παγκάκια και ζαρντινιέρες και άλλες αλλόκοτες παρεμβάσεις στην πόλη της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης διοργανώνει μια προκλητικά ακριβή συναυλία που – αν τελικά πραγματοποιηθεί –  θα την παρακολουθήσει μόνο… ο ίδιος, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Ακούγοντας την είδηση μιας τέτοιας απίστευτης σπατάλης, καταλαβαίνει κανείς πόσα «έτη φωτός» βρίσκεται μακριά η «αριστεία» από τις απλές ανάγκες του λαού. Με αυτό το αστρονομικό ποσό θα μπορούσαν να βοηθηθούν χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν θέρμανση ούτε δυνατότητα να βάλουν τα βασικά αγαθά στο εορταστικό τους τραπέζι. Θα μπορούσαν να βοηθηθούν άστεγοι, ορφανά, ασθενείς με σοβαρές ασθένειες.

Και αντ’ αυτού η «αριστεία» επιλέγει να ξοδεύει καραβιές από ευρώ, για μια λαμπερή και εντελώς ανούσια «βιτρίνα» 17 λεπτών, που στο κάτω – κάτω δεν θα προσφέρει τίποτα ουσιαστικό! Είναι σύμφωνοι οι Αθηναίοι να ξοδευτούν 215.000 ευρώ για ένα τίποτα;

Τελείωσε με τις ανάγκες που έχει ο δήμος ο κ. Μπακογιάννης και είπε να κάνει και μια… αυτοκρατορική εορταστική «φιέστα» με τα λεφτά των φορολογούμενων;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κ. Μπακογιάννης: Οργή στα social για τη προκλητική «χρυσή» συναυλία των 215.000 ευρώ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.