ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Αφού καθιέρωσε υγειονομικό χαράτσι, είπε στο CNN πως «δεν του αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «φιλελεύθερο» πολιτικό που δεν του αρέσουν οι υποχρεωτικότητες...
Κ. Μητσοτάκης: Αφού καθιέρωσε υγειονομικό χαράτσι, είπε στο CNN πως «δεν του αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα»!

Ολοένα και μεγαλύτερο γίνεται το χάσμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο αμερικανικό CNN και περιέγραψε μια πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται μόνο ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ και ρωτήθηκε για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Η συζήτηση ξεκίνησε από το (πρωτοφανές παγκοσμίως) υγειονομικό χαράτσι των 100 ευρώ που επέβαλλε στους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός αυτοπροσδιορίστηκε ως… φιλελεύθερος πολιτικός που δεν του αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα από τη φύση του, άλλα το χαρακτήρισε ως «σωστή απόφαση» γιατί όπως είπε: «έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Βέβαια, οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες που επινόησε η κυβέρνηση, των SMS μετακίνησης και του κεφαλικού φόρου για τους άνω των 60, καθώς και η επιβολή ενός από τα σκληρότερα lockdown του κόσμου, αποδεικνύουν πως όχι μόνο τα υποχρεωτικά μέτρα… αρέσουν στον πρωθυπουργό, άλλα και πως συχνά αρέσκεται στο να εφεύρει νέες τακτικές που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και ασφαλώς δεν ισχύει πως η κυβέρνηση έχει κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για την εκστρατεία εμβολιασμού. Αφού οι «χρυσές» λίστες Πέτσα που υποτίθεται πως είχαν σκοπό την χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης για να προωθηθεί η πειθώ υπέρ του εμβολιασμού, περισσότερο χρησίμευσαν για «λιβάνισμα» της κυβέρνησης και πολύ λιγότερο για ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.

«Περιορισμένες διαμαρτυρίες» βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όταν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το αν ανησυχεί ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, όπως παρατηρούνται στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και αλλού, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «είχαμε πολύ περιορισμένες διαμαρτυρίες και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ, πολύ καλό σημάδι».

Μη έχοντας καμία επαφή με την κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… πανηγυρίζει επειδή δεν υπάρχουν εκτεταμένες διαμαρτυρίες από ανθρώπους… 70 και 80 ετών. Ποδοπάτησε την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, που ούτως ή άλλως δεν έχουν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να αντιδράσουν δυναμικά στην αδικία που τους γίνεται. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί καθόλου το ότι υπάρχει μεγάλη οργή στους ανθρώπους αυτούς, και αποτυπώνεται στο ότι καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού.

Και βέβαια υπάρχουν σημαντικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας (από απλούς πολίτες, υγειονομικούς κλπ) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, που συνεχώς υποβαθμίζονται σκόπιμα από τα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Ο… φιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια της συνέντευξης ανέφερε με περισσό καμάρι πως η κυβέρνηση επέβαλλε σημαντικούς περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, προσθέτοντας πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκαθάρισαν ότι «αν θέλετε να πάτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο ή αν θέλετε να πάτε σινεμά, πρέπει να εμβολιαστείτε. Τα αρνητικό τεστ δεν αρκεί».

Δηλαδή ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως… λογικό το να μην μπορεί να μπει σε ένα εστιατόριο ένας πολίτης που (μέσω τεστ) έχει αποδείξει πως είναι απολύτως υγιής. Και έκρινε ως λογικό  το να διώξει 7.000 υγειονομικούς που και αυτοί μπορούσαν να αποδεικνύουν (μέσω τεστ) πως εργάζονται όντας απολύτως υγιείς. Και κατά τα άλλα δεν… συμπαθεί την υποχρεωτικότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κ. Μητσοτάκης: Αφού καθιέρωσε υγειονομικό χαράτσι, είπε στο CNN πως «δεν του αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.