ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καφέ,μπαρ,ξενοδοχεία: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα!

Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν αν θα ανοίξουν πιο γρήγορα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το νέο στοίχημα της κυβέρνησης «μένουμε ασφαλείς» μπαίνει από σήμερα σε εφαρμογή. Ο πήχης αυτομάτως έχει τεθεί ψηλά από την ίδια την κοινωνία μετά την επιτυχημένη στρατηγική που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Ωστόσο...
Καφέ,μπαρ,ξενοδοχεία: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα!

Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν αν θα ανοίξουν πιο γρήγορα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το νέο στοίχημα της κυβέρνησης «μένουμε ασφαλείς» μπαίνει από σήμερα σε εφαρμογή. Ο πήχης αυτομάτως έχει τεθεί ψηλά από την ίδια την κοινωνία μετά την επιτυχημένη στρατηγική που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ωστόσο ο κίνδυνος ενός πισωγυρίσματος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες άλλωστε όπως έχει πει και ο Σωτήρης Τσιόδρας «δεν υπάρχει κίνηση χωρίς ρίσκο».

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες κύκλο τηλεδιασκέψεων με τους συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταναστευτικό: Εφτασαν 249 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεχείς αναρτήσεις του στα social media συνιστούσε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας αλλά και να φορούν μάσκα με βάση των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί.

Ο Κώστας Καραμανλής που έχει την ευθύνη των μέσων μεταφοράς, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα επιτηρεί την αλλαγή της τήρησης του ωραρίου των υπάλληλων και την ευρύτερη λειτουργία του δημόσιου τομέα που σταδιακά θα αρχίσει να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα παρακολουθεί την κατάσταση που θα επικρατεί στα καταστήματα.

Και οι τρεις αναμένεται να βρεθούν σε κομβικά σημεία του τομέα τους προκειμένου να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση και να δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες. Από κοντά θα είναι ο και ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα συντονίζει το έργο της πολιτικής προστασίας, με τους ελέγχους και τις συστάσεις να είναι συνεχείς.

“Είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει στο πλευρό όλων των Ελλήνων πολιτών. Να παλέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά αλλά με τις γνώσεις, την εμπειρία και τα αντανακλαστικά που αποκτήσαμε τις 42 ημέρες δοκιμασίας που αφήνουμε πίσω μας” δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι εξελίξεις μπορεί να επισπεύσουν το άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα τα καφέ και τα εστιατόρια, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά, στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά με την πορεία της νόσου και δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Όλα αναμένεται να κριθούν τα επόμενα 24ωρα όταν στο Μαξίμου λάβουν τα πρώτα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως όλα θα γίνουν βήμα – βήμα με προσεχτικό και υπεύθυνο τρόπο.

“Θα βλέπουμε πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζουμε για το επόμενο βήμα. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε ένα βήμα θα το εξετάσουμε. Αν χρειαστεί να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, και αυτό θα το εξετάσουμε. Θα πηγαίνουμε σταδιακά” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ.

Πρώτη εικόνα από τον Πέτσα
Μια πρώτη συνολική εικόνα αναμένεται να υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης στις 12:30 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες και πολλά θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσουν οι ίδιοι οι πολίτες όσο αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν σε κάθε τους κίνηση. Άλλωστε όπως σημειώνουν οι λοιμωξιολόγοι, ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού και γι’ αυτό συνιστούν σε όλους ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα σε συναγερμό βρίσκεται και η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας προκειμένου να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

Η συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Προεδρικό

Ανήμερα της άρσης των μέτρων για την πανδημία ο Πρωθυπουργός επέλεξε σε μια συμβολική κίνηση να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν.

Η σημερινή συνάντηση θα είναι η πρώτη που γίνεται με φυσική παρουσία μετά την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία έγινε κάτω αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω του Κορωνοϊού, είχε προηγηθεί πριν από μερικές ημέρες τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να στείλει το δικό του μήνυμα για την σημερινή σημαντική μέρα για την χώρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καφέ,μπαρ,ξενοδοχεία: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.