ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: Aυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στην δουλειά

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ποιοι μπορούν να μην πάνε στην υπηρεσία τους.
Καύσωνας: Aυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στην δουλειά

Καύσωνας: Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ποιοι μπορούν να μην πάνε στην υπηρεσία τους.

«Θεωρείται δικαιολογημένη για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο καιρός έχει γίνει αφόρητος και πρέπει άπαντες να δείχνουμε ανθρωπιά σε όσους ταλαιπωρούνται.

Αναλυτικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στη Χώρα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην ως άνω σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, θεωρείται δικαιολογημένη για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως αναφέρονται και στις προηγούμενες σχετικές αριθ. ΔΙΑΔΠ/14380/20-7-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΦΧ-Ι70) και ΔΙΔΑΔ/Φ.69 /90/οικ.20887/29-6-2017 (ΑΔΑ: 7Α3Σ465ΧΘΨ-ΒΤΝ) εγκυκλίους του

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα

Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία

Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία.

Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Εγκύους

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και οι οικείοι προϊστάμενοι λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων αλλά και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, κλιματισμός κ.ά) μπορούν επίσης να επιτρέπουν την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους».

 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σιμάο κάνει καταγγελία εις βάρος της ΑΕΚ στη FIFA!

Κορονοϊός: Τα τελευταία δεδομένα στη χώρα – Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Survivor 30/7: Έγινε του… Άγιου Δομίνικου στα μπουζούκια – Παίκτρια τα έσπασε με «καυτή» εμφάνιση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας: Aυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στην δουλειά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.