ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας από σήμερα στην Ελλάδα: Αυτές οι πόλεις θα «καούν» (vid)

Αυτός ο καύσωνας θα είναι για τα ρεκόρ Γκίνες. Και θα μας... κάψει. Και ας βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου.
Καύσωνας από σήμερα στην Ελλάδα: Αυτές οι πόλεις θα «καούν» (vid)

Αυτός ο καύσωνας θα είναι για τα ρεκόρ Γκίνες. Και θα μας… κάψει. Και ας βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου.

Ο υδράργυρος έχει ήδη πάρει την ανηφόρα και ο καύσωνας βρίσκεται ήδη εδώ, με τη θερμοκρασία να φτάνει στις κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 40 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τη θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 έως 38 βαθμούς!

Το σκηνικό του καύσωνα θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ωστόσο, στα μέσα της εβδομάδας ετοιμαστείτε για ένα κρύο… ντους: Από την κεντρική Ευρώπη καταφθάνει ένα σύστημα με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Ζέστη και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 33, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 35, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας από σήμερα στην Ελλάδα: Αυτές οι πόλεις θα «καούν» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.