ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: Χαμός με ανάρτηση της Βόζεμπεργκ – «Έλεος πια! Φάτε σάντουιτς και μη βάζετε πλυντήριο»!

H Ελίζα Βόζεμπεργκ, προτείνει στον λαό... σάντουιτς και να μη βάζουμε πλυντήριο, ενώ η κυβέρνηση εκτοξεύει το ρεύμα στα ύψη!
Καύσωνας: Χαμός με ανάρτηση της Βόζεμπεργκ – «Έλεος πια! Φάτε σάντουιτς και μη βάζετε πλυντήριο»!

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ενώ διανύουμε μέρες ιστορικού καύσωνα και ενώ η κυβέρνηση έχει εκτοξεύσει τις τιμές του ρεύματος στα ύψη, σάλο έχουν προκαλέσει στα social media, οι γραφικές… συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας που έδωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter:

«Δηλαδή αν τρεις μέρες δεν βάλουμε πλυντήριο κ δεν μαγειρέψουμε κ αρκεστούμε σε σαλάτα φρούτα χυμούς κ σάντουιτς ή παραγγείλουμε μια πίτσα, ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;; Έλεος πια!».

Αυτή η… φοβερή τοποθέτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ, θυμίζει πολύ την πασίγνωστη φράση που αποδίδεται στην Μαρία Αντουανέτα, που μόλις την ενημέρωσαν πως ο λαός πεινάει και δεν έχει ψωμί, αυτή απάντησε: «ας φάνε παντεσπάνι»…

Είναι λογικός και απολύτως αναμενόμενος ο σάλος που ξέσπασε στο twitter, μετά από αυτή την ανάρτηση.

Η κυβέρνηση αφού έχει προβεί σε κλείσιμο και υποβάθμιση λιγνιτικών μονάδων, αφού βασίζει την ηλεκτροδότηση της χώρας όλο και περισσότερο σε εισαγόμενο ρεύμα και ανεπαρκείς ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και αφού έχει ακριβύνει το ρεύμα σε τέτοιο βαθμό που στοιχίζει 4,5 φορές ακριβότερα από ότι στην… Ελβετία, τώρα δίνει μέσω των στελεχών της και… πρακτικές συμβουλές για σαλάτες.

Οπότε η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «μην κάνετε κατάχρηση ρεύματος, παραγγείλτε και καμιά πίτσα (για την οποία η κα Βόζεμπεργκ πρέπει να ξέχασε πως χρειάζεται επίσης ρεύμα για να ψηθεί), πληρώστε χρυσό το ρεύμα, κάντε λίγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά»…

Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις , σύμφωνα με τις τελευταίες αυξήσεις, πληρώνουν ως και 15% παραπάνω το ρεύμα στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Μάλλον πρέπει να ζητήσουμε σαν…  ταπεινός λαουτζίκος, συγγνώμη από την κυρία Βόζεμπεργκ που την φτάσαμε σε σημείο να απηυδήσει και να ταραχτεί τόσο πολύ με την… ανευθυνότητα μας και τη μάλλον… παράλογη απαίτηση μας να μην πληρώνουμε χρυσό το ρεύμα.

Φαίνεται πως ο λαός είναι η αιτία όλων των κακών και η κυβέρνηση τα πράττει όλα άριστα.

Μετά από κάτι τέτοιες τοποθετήσεις, ας μη μας κάνει εντύπωση όταν βλέπουμε σε πλάνα τον Ερντογάν να πετάει… τσάι, στους πυρόπληκτους Τούρκους.

Κι εδώ στην Ελλάδα, το ίδιο σκεπτικό υπάρχει, απλά εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας: Χαμός με ανάρτηση της Βόζεμπεργκ – «Έλεος πια! Φάτε σάντουιτς και μη βάζετε πλυντήριο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.