ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: Κίνδυνος black out λόγω κλιματιστικών – Ποιες ώρες υπάρχει κίνδυνος!

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος σε αρκετές περιοχές, λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών.
Καύσωνας: Κίνδυνος black out λόγω κλιματιστικών – Ποιες ώρες υπάρχει κίνδυνος!

Καύσωνας: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος σε αρκετές περιοχές, λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών.

Καύσωνας: Στο… φούρνο έχει μπει όλη η Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Έτσι, ανακοινώθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε κάποιες από αυτές, προκειμένου να γίνουν συντηρήσεις.

Μάλιστα, λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για απρογραμμάτιστες διακοπές, ενώ έχουν ανακοινωθεί και συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω του καύσωνα, ζητάει από τους πολίτες περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00).

Παρακαλεί μάλιστα για τα εξής, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να:

* Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

* Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

* Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Κόντρα στο Μαυροβούνιο στα προημιτελικά η Εθνική πόλο!

Φωτιά: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Στίβος: Ο πολίτικός κόσμος στην Ελλάδα υποκλίνεται στον Μίλτο Τεντόγλου (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας: Κίνδυνος black out λόγω κλιματιστικών – Ποιες ώρες υπάρχει κίνδυνος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.