ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία στην Κακαβιά: Ακόμη και 42 ώρες η αναμονή – Αντιδράσεις από τους Αλβανούς! (vid)

Κακαβιά: Μετά τις ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο, οι ελληνικές αρχές λειτούργησαν όλη τη νύχτα τον σταθμό κι έτσι υπάρχει εκτόνωση.
Ταλαιπωρία στην Κακαβιά: Ακόμη και 42 ώρες η αναμονή – Αντιδράσεις από τους Αλβανούς! (vid)

Κακαβιά: Μετά τις ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο της Κακαβιάς από ταξιδιώτες, οι ελληνικές αρχές λειτούργησαν όλη τη νύχτα τον μεθοριακό σταθμό για να υπάρξει έστω και μερική ανακούφιση της κατάστασης.

Ακόμη και 42 ώρες χρειάστηκε να περιμένουν κάποιοι στην ουρά, δηλαδή χοντρικά από το μεσημέρι της Παρασκευής!

Σήμερα Κυριακή (16/8) η ουρά είναι μικρότερη από ότι τις προηγούμενες ημέρες (επειδή το τελωνείο λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας), συγκεκριμένα περίπου 800 αυτοκίνητα και 3.500 άτομα που περιμένουν να διασχίσουν τον σταθμό.

Και πάλι χρειάζονται αρκετές ώρες αναμονής με την πλειονότητα όσων θέλουν να διέλθουν να είναι είτε Βορειοηπειρώτες είτε Αλβανοί με ελληνικά διαβατήρια και άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή έφερε πολιτικές κόντρες στο εσωτερικό της Αλβανίας με εθνικιστικούς κύκλους να προκαλούν και να ισχυρίζονται οτι ο Έντι Ράμα δεν προστατεύει τους Αλβανούς πολίτες.

Η απάντηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας ήρθε μέσω ανάρτησης στο twitter λέγοντας ότι τα μέτρα ισχύουν για όλους τους πολίτες όλων των χωρών και κάθε μέρα έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοια μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊού.

Να τονίσουμε οτι από σήμερα (16/8) όποιος μπαίνει στο τελωνείο της Κακαβιάς τίθεται υποχρεωτικά σε επταήμερη καραντίνα.

Επίσης από αύριο (Δευτέρα 17/8) ισχύει και το άλλο μέτρο που θέλει όποιον περνά προς στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει μαζί του (υποχρεωτικά) αποτελέσματά από τεστ το οποίο θα έχει γίνει τις εντός των προηγούμενων 48 ωρών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ταλαιπωρία στην Κακαβιά: Ακόμη και 42 ώρες η αναμονή – Αντιδράσεις από τους Αλβανούς! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.