ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ιόνιο- Πλημμύρισε η Κέρκυρα! (vid)

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε με τις ισχυρές καταιγίδες της το Ιόνιο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Κέρκυρας!
Κακοκαιρία «Αθηνά»: Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ιόνιο- Πλημμύρισε η Κέρκυρα! (vid)

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ένα χάος επικρατεί στο Ιόνιο καθώς οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τα νησιά του πελάγους, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές, με την Κέρκυρα να είναι αυτή που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την Πολιτική Προστασία να στέλνει περσινό 112 στους κατοίκους του νησιού, οι δρόμοι πνίγηκαν από τα νερά, ενώ οι πτήσεις προς την Κέρκυρα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεπαν στα αεροπλάνα να προσγειωθούν.

Παράλληλα, η περιοχή Σπηλιά της Κέρκυρας είναι ήδη πλημμυρισμένη, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε δρόμους του Ποταμού τη στιγμή που κλειστά παρέμειναν τα σχολεία του νησιού αλλά τα αντίστοιχα των Παξών.
Μάλιστα, η ΕΜΥ είχε προβλέψει την κατάσταση και είχε φροντίσει από χθες, Τετάρτη (6/10), να εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με την κακοκαιρία «Αθηνά» να πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Αττική, με πολλά να είναι τα επικίνδυνα ρέματα που χρειάζονται προσοχή τις επόμενες ώρες.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά»:

Ειδικότερα, η κακοκαιρία, σύμφωνα πάντα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να χτυπήσει επίσης στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία, στη Βορειοδυτική Θεσσαλία και από το μεσημέρι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά αναμένεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία «Αθηνά»: Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ιόνιο- Πλημμύρισε η Κέρκυρα! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.