ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Χαμός σε όλη την χώρα – Καταιγίδες και χαλάζι (videos)

Η κακοκαιρία Μπάλλος σαρώνει τη χώρα με πολύ έντονα φαινόμενα. Προβλήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κακοκαιρία Μπάλλος: Χαμός σε όλη την χώρα – Καταιγίδες και χαλάζι (videos)

Η κακοκαιρία Μπάλλος είναι εδώ και πλήττει το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας από αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτή τη στιγμή, εντονότατες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλάζι πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αττική σκοτείνιασε ο ουρανός ενώ τα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα βρέχει εδώ και αρκετές ώρες και τα φαινόμενα δε φαίνεται πως έχουν καμία διάθεση να σταματήσουν…

Αυτή την ώρα στην Ιερά Οδό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ορατότητας λόγω της χαλαζόπτωσης ενώ πολύ έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία, ενώ τεράστιες καθυστερήσεις παρατηρούνται μεταξύ άλλων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισίας και τη Λεωφόρο Μεσογείων.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, που από τα ξημερώματα επηρεάζει την πόλη.

Να θυμίσουμε πως ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για 48ωρο μεγάλου κινδύνου!

Η ΕΜΥ για τη σημερινή ημέρα στη χώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυροί ριπαίοι άνεμοι θα «χτυπήσουν» κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόγνωσή της.

Μήνυμα και από την κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες μέσω viber στην κοινότητα, που αριθμεί πάνω από 900.000 αριθμούς τηλεφώνων.

Αναλυτικά το μήνυμα:

⛈ Ενόψει της νέας κακοκαιρίας Μπάλλος που θα πλήξει τη χώρα

🔵 Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
🔵 Δεν διασχίζουμε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει
🔵 Ασφαλίζουμε ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα
🔵 Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους

👉 Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ΕΔΩ

Το μήνυμα της κυβέρνησης στο viber

Το μήνυμα της κυβέρνησης στο viber

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μπάλλος: Χαμός σε όλη την χώρα – Καταιγίδες και χαλάζι (videos)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.