ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δραματική η κατάσταση στην Κέρκυρα – Κραυγή αγωνίας από πολίτες

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Κέρκυρας μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Μπάλλος.
Κακοκαιρία Μπάλλος: Δραματική η κατάσταση στην Κέρκυρα – Κραυγή αγωνίας από πολίτες

Η Κακοκαιρία Μπάλλος έχει προκαλέσει σοβαρά και σημαντικά προβλήματα στους απεγνωσμένους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Κέρκυρα από την κακοκαιρία Μπάλλος. Οι κάτοικοι στο χωριό Άνω Παυλιάνα εγκλωβίστηκαν μετά από κατολίσθηση του βουνού.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ έχουν κλείσει και οι δρόμοι. Οι κάτοικοι προσπαθούν να τους ανοίξουν, καθώς έχουν κλείσει και από τις δύο πλευρές του χωριού.

Ένας κάτοικος μάλιστα περιγράφει την κατάσταση στην κάμερα του STAR. Κραυγή αγωνίας και δάκρυα για το σπίτι του, αλλά και για την καρκινοπαθής αδερφή του.

«Εγώ έχασα το σπίτι μου, έπεσε όλο το βουνό πάνω, γέμισε με λασπόνερα από τις πόρτες και τα παράθυρα», είπε αρχικά ο κ. Δήμος. «Έφερα την καρκινοπαθή την αδερφή μου από το νοσοκομείο στο σπίτι, δεν βρίσκω γιατρό», αναφέρει σχετικά.

Σημειώνεται πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Οι γιατροί μετακινούνται με μεγάλες δυσκολίες.

Ο κ. Δήμος χρειάστηκε να βάλει μόνος του τον καθετήρα που χρειάζεται στην αδερφή του. «Η αδερφή μου πεθαίνει. Το σπίτι μου χάθηκε, χάνω και την αδερφή μου, όποιος μπορεί ας έρθει», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια, στο σπαραχτικό του μήνυμα.

Στην κάμερα μίλησε και η σύζυγός του. «Αύξηση σε φόρους, σε ρεύμα, όποιος έχει τα κότσια να έρθει εδώ. Χωθήκαμε μισό μέτρο κάτω στη λάσπη» ανέφερε με αγανάκτηση.

Ένας άλλος κάτοικος ήρθε για να τα βάλει με το Κράτος. «Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κανένας. Μας λένε ότι μπορεί να έρθουν. Αυτό μπορεί να γίνει σε κάνα μήνα. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πάνε νοσοκομείο, δεν έρχεται κανείς» είπε αρχικά.

Θυμίζουμε πως η σφοδρή βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να κηρυχτεί η περιφερειακή ενότητα του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μπάλλος: Δραματική η κατάσταση στην Κέρκυρα – Κραυγή αγωνίας από πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.