Απειλητική για δεύτερη ημέρα είναι η κακοκαιρία Μπάλλος, τη στιγμή που ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Όλα όσα είπε για την κακοκαιρία Μπάλλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

Απειλητική για δεύτερη ημέρα είναι η κακοκαιρία Μπάλλος, τη στιγμή που ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Με το φως του ήλιου, οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα από την πλημμύρα παραμένουν και στον Κολωνό μία κάτοικος χρησιμοποίησε μέχρι και κανό για να μετακινηθεί.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, «στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι, τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού». Μιλώντας για το γεγονός πως τα περιστατικά αυτά αυξάνονται ο κ. Λέκκας είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας… Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές», είπε.

«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή. Θα υπάρχουν συχνότερα τέτοια φαινόμενα, ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα» εξήγησε ο καθηγητής.

«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι-πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε» προειδοποίησε.