ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα απο εδώ και πέρα – Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε

Όλα όσα είπε για την κακοκαιρία Μπάλλος ο Ευθύμιος Λέκκας.
Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα απο εδώ και πέρα – Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε

Απειλητική για δεύτερη ημέρα είναι η κακοκαιρία Μπάλλος, τη στιγμή που ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Με το φως του ήλιου, οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα από την πλημμύρα παραμένουν και στον Κολωνό μία κάτοικος χρησιμοποίησε μέχρι και κανό για να μετακινηθεί.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, «στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι, τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού». Μιλώντας για το γεγονός πως τα περιστατικά αυτά αυξάνονται ο κ. Λέκκας είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας… Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές», είπε.

«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή. Θα υπάρχουν συχνότερα τέτοια φαινόμενα, ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα» εξήγησε ο καθηγητής.

«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι-πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε» προειδοποίησε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα απο εδώ και πέρα – Να ξεχάσουμε όσα ξέραμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.