ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Τριτοκοσμικές εικόνες – Έφτιαξαν γέφυρα από… θρανία για να απεγκλωβίσουν παιδιά στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Ενώ ο «Μπάλλος» χτυπά την Αττική, ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε σε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με μαθητές να απεγκλωβίζονται πατώντας σε θρανία!
Κακοκαιρία Μπάλλος: Τριτοκοσμικές εικόνες – Έφτιαξαν γέφυρα από… θρανία για να απεγκλωβίσουν παιδιά στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Απίστευτες τριτοκοσμικές εικόνες που μαρτυρούν έναν ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό, βλέπουμε την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια από τις περιοχές που παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα με πλημμύρες και εγκλωβισμούς. Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων «χτύπησε» ένα σχολικό συγκρότημα της περιοχής στο οποίο στεγάζεται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Το συγκρότημα πλημμύρισε και κλήθηκε η Πυροσβεστική για απάντληση νερού, ενώ όπως φαίνεται και στο απίστευτο βίντεο παρακάτω, μαθητές απεγκλωβίστηκαν από αίθουσες με μια στημένη «γέφυρα» από θρανία! Μια εικόνα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στον Πειραιά με εγκλωβισμένους οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις που ολοένα και αυξάνονται για πλημμύρες σε Περιστέρι, Μοσχάτο, Κηφισιά, Κάτω Πατήσια, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία.

Ο κρατικός μηχανισμός πιάνεται ακόμα μια φορά στον ύπνο, με τη κυβέρνηση να αρκείται στο να στέλνει… SMS μέσω του 112, ενώ πολίτες σε ολόκληρες περιοχές της Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με «λίμνες» και «ποτάμια» που καταστρέφουν τα πάντα και απειλούν ακόμα και ζωές.

Την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωνε πως «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», οι μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια αναγκάστηκαν να κάνουν αποστολές… «survivor» (στην κυριολεξία) για να μην εγκλωβιστούν από την επικίνδυνη συσσώρευση υδάτων!

Άραγε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει πάλι να ρίχνει το φταίξιμο στη… κλιματική κρίση για αυτά τα αίσχη που βλέπουμε να γίνονται σε σχολικά συγκροτήματα και κεντρικούς οδικούς άξονες; Ή μήπως θα αποδοθούν οι πλημμύρες στην… «άναρχη δόμηση» και πάλι;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.