ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι σημαίνει αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι θα συμβεί με την τηλεργασία

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».
Κακοκαιρία Ελπίς: Τι σημαίνει αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι θα συμβεί με την τηλεργασία

Η κακοκαιρία Ελπίς και οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα οδήγησαν την κυβέρνηση να κηρύξει αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου γενική αργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Κακοκαιρία Ελπίς – Τι σημαίνει γενική αργία

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.
  • Στις παραπάνω περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.
  • Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
  • Τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.
  • Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Η ουσία πάντως είναι πως για όλη αυτή την κατάσταση το πρόβλημα δεν είναι η απουσία, αλλά η παρουσία του Κράτους, με το μπαλάκι των ευθυνών και πάλι στην εξέδρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Ελπίς: Τι σημαίνει αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι θα συμβεί με την τηλεργασία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.