ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από τις 22:00

Η κακοκαιρία φέρνει νέα μέτρα στην κυκλοφορία
Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από τις 22:00

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ο καιρός έχει χαλάσει για τα καλά στην Αττική και οι φορείς καλούνται να αποσοβήσουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Είναι νωπά τα σημάδια που άφησε η κακοκαιρία Ελπίς, με τους χιλιάδες καθηλωμένους οδηγούς.

Η Αττική Οδός είχε κλείσει λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει σωστή ενημέρωση για την αποφυγή του εγκλωβισμού τόσων οδηγών.

Για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων, την Πέμπτη (10/3) έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι νέες ρυθμίσεις που φέρνει η κακοκαιρία Φίλιππος

Έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις ενδέχεται να παραταθούν ή να μειωθούν, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, γίνεται παράκληση προς τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στο μεταξύ, υπάρχουν διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από τις 22:00», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.