.

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Genesis στην κεντρική κυρίως Ελλάδα.

Η κακοκαιρία Genesis έκανε δυναμικά την εμφάνισή της από χτες ωστόσο σήμερα τα φαινόμενα ανέβασαν ένταση με περιοχές όπως ο Βόλος, η Αμφιλοχία και η Λάρισα να έχουν δεχθεί μεγάλο όγκο νερού.

Με τους φόβους για πλημμύρες να είναι έντονους η μέρα ξεκίνησε με έντονες βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα, τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Μπορεί στο Twitter ο κόσμος να το έριξε στην «πλάκα» όμως τα φαινόμενα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Για την τροπή που θα έπαιρνε ο καιρός προειδοποίησε τόσο η Πολιτική Προστασία στέλνοντας μάλιστα και το ανάλογο μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, όσο και η ΕΜΥ.

Κακοκαιρία Genesis: Οι περιοχές που έχουν πληγεί ως τώρα (pics + vids)

Στην Αμφιλοχία οι έντονη βροχόπτωση ανέβασε κατά πολύ τη στάθμη στο νερό του Αμβρακικού κόλπου με αποτέλεσμα στεριά και θάλασσα να μοιάζουν με «ένα».

Μεγάλο μέρος της περιοχής αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης ενώ ταυτόχρονα φερτά υλικά από το νερό «βούλωσαν» τα φρεάτια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον καθαρισμό τους.

Στον Βόλο, το Πήλιο, το Βελεστίνο και τη Λάρισα επικράτησε πολύ δυνατή βροχόπτωση με ισχυρούς ανέμους μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.

Οι καταστροφές που έχουν ήδη υποστεί καλλιέργειες είναι μεγάλες. Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και απόφραξη φρεατίων ήταν πολλές.

Την ίδια ώρα και στην Ξάνθη στη Θράκη ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μεταμορφωθούν σε «κανάλια της Βενετίας» όπως αστειεύτηκε ένας χρήστης του Twitter.

Παράλληλα, στο Youtube ανέβηκε βίντεο με το δρόμο προς Σταυρούπολη από όπου περνάει ορμητικά ένας χείμαρρος νερού σε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο.

Στην Κοζάνη επικράτησαν παρόμοια προβλήματα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια/

 

Τέλος, και στην Πάτρα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από το πρωί καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.