ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ιανός: Σάρωσε την Κεφαλονιά-Ζημιές σε όλο το νησί (vids)

Κακοκαιρία Ιανός: Εκτεταμένες ζημιές  προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού της Κεφαλονιά ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Από τις βραδινές ώρες άρχισε να πλήττει τα νησιά του νότιου Ιονίου. Έτσι από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, που οφείλονται σε κατεστραμμένους πυλώνες ρεύματος. Λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας δεν είναι εφικτό να...
Κακοκαιρία Ιανός: Σάρωσε την Κεφαλονιά-Ζημιές σε όλο το νησί (vids)

Κακοκαιρία Ιανός: Εκτεταμένες ζημιές  προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού της Κεφαλονιά ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Από τις βραδινές ώρες άρχισε να πλήττει τα νησιά του νότιου Ιονίου.

Έτσι από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, που οφείλονται σε κατεστραμμένους πυλώνες ρεύματος.

Λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας δεν είναι εφικτό να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες πτώσεις δέντρων και κλαδιών δημιουργώντας προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Αγία Ευφημια του δήμου Σάμης, όπου η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με το μεγάλη ένταση των ανέμων δημιούργησε χειμάρρους με λάσπες και φερτά υλικά.

Επιπλέον στην ίδια περιοχή (όπως αναφέρει ο δήμος) οι ισχυροί άνεμοι, που κατά την διάρκεια της νύχτας έφθασαν τα 11 μποφόρ, έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά και μέσα στο λιμάνι έχουν βυθιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα. Στη Αγία Ευφημια, από τον χείμαρρο που δημιουργήθηκε υπήρξε εισροή υδάτων σε καταστήματα.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα, κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αργολίδα, Κορινθία, δυτική Μάνη, καθώς και Χαλκίδα, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου, για τα νησιά του Ιονίου.

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων. Έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, και Μεσσηνίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Ιανός: Σάρωσε την Κεφαλονιά-Ζημιές σε όλο το νησί (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.