ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία και χιόνια: Οι δρόμοι που χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα

Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας
Κακοκαιρία και χιόνια: Οι δρόμοι που χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα

Κακοκαιρία έφερε ο «Ετεοκλής» και απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων – Συνεχίζεται η κακοκαιρία λόγω «Ετεοκλή».

Ειδικότερα στο Νομό Ημαθίας με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το το 9 χλμ – μέχρι το 26ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Νάουσας/Τρία Πέντε Πηγάδια από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο Νομό Πέλλας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας και Κερασιάς/Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού στο Πλατανόρεμα λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Στο Νομό Χαλκιδικής διακοπή κυκλοφορίας είναι επίσης σε ισχύ στον οικισμό Γαλήνη, στην Καλλικράτεια λόγω καθίζησης της χωμάτινης οδού, από το 8,1ο χλμ έως το 11,7ο χλμ της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Ολυμπιάδας λόγω πτώσης πετρωμάτων και στο 1ο χλμ Ορμύλιας – Βραστάμων λόγω υπερχείλισης του ρέματος και στο 1ο χλμ δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου λόγω υπερχείλισης ρέματος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Στο Νομό Ημαθίας διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ στην επαρχιακή οδό Κορυφής – Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο του οικισμού Κορυφής, λόγω καθίζησης οδοστρώματος και στα τμήματα Βέροιας – Λαζοχωρίου και Βέροιας – Ταγαροχωρίου λόγω ανόδου των υδάτων του Τριποτάμου.

«Σαρώνει» η κακοκαιρία

«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία, με τον «Ετεοκλή» να φέρνει βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο και 9 στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 14, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 16 (στα Δωδεκάνησα έως 18) και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 7 έως 9 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 10 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 έως 9 μποφόρ, όμως από το απόγευμα και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 και κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στον σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 14/12.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας, υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στους δύο χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο ολικός υετός και ο άνεμος που αναμένεται στην Αττική το πρωί του Σαββάτου 14/12.

Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία και χιόνια: Οι δρόμοι που χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.