ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Κρήτη: Τέσσερα άτομα εγκλωβισμένα στο Λασίθι (video)

Κακοκαιρία Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, Λασιθίου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 4 άτομα! Τα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.
Κακοκαιρία Κρήτη: Τέσσερα άτομα εγκλωβισμένα στο Λασίθι (video)

Κακοκαιρία Κρήτη: Έντονη βροχόπτωση πλήττει την Κρήτη, με το νερό μέσα σε λίγες ώρες να φτάνει στα 110 χιλιοστά!

Λόγω της κακοκαιρίας, πλημμύρισαν δρόμου και γεφύρια, ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται». Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Εγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα στο Λασίθι

Μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, Λασιθίου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 4 άτομα!

Τα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος!

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Ωστόσο, δεν πρόκειται για την μοναδική επιχείρηση απεγκλωβισμού στη συγκεκριμένη περιοχή που «δοκιμάζεται» από αυτήν την κακοκαιρία.

Απεγκλωβισμοί από την πυροσβεστική

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια.

Η μία αφορούσε πάλι σε 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους σώσουν ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί και τελικά η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Καθιζήσεις και κατολισθήσεις κλείνουν δρόμους

Η κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Παρασκευής έχει προκαλέσει καθιζήσεις και κλείσιμο δρόμων.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Κρήτη: Τέσσερα άτομα εγκλωβισμένα στο Λασίθι (video)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.