ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Από τα βόρεια ξεκίνησε η επέλασή της και… θερίζει! (vid)

Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία, πλήττοντας προς το παρόν τα κεντρικά και βόρεια της χώρας.
Κακοκαιρία Μήδεια: Από τα βόρεια ξεκίνησε η επέλασή της και… θερίζει! (vid)

Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία, πλήττοντας προς το παρόν τα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Στα λευκά ντύθηκαν ήδη αρκετές περιοχές και η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα! Στην Αττική ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Κακοκαιρία Μήδεια: Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr:

Ξεκίνησε την επέλασή της η «Μήδεια», αφού από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/02 έχουν ξεκινήσει τα ασθενή φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που σχετίζεται με την πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα πλησιάζει τη χώρα μας.

Κατά την πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» (Σαββατοκύριακο 13/02 – 14/02/2021), αναμένουμε :

*Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια. Ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία
*Βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια το Σάββατο 13/02. Τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στο Αιγαίο
*Πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο 13/02 αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας
*Πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή 14/02 σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. *Χιονοπτώσεις και στα νησιά στο Βόρειο Αιγαίο.
*Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή 14/02 και στα κεντρικά

Με αφορμή της χιονοπτώσεις που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, στον παρακάτω Πίνακα παρουσιάζονται τα δέκα σημαντικότερα επεισόδια χιονόπτωσης στην Αθήνα και οι απόλυτες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα τελευταία 110 χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, το σημαντικότερο επεισόδιο σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 1911, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των σημαντικότερων επεισοδίων χιονόπτωσης σημειώθηκαν το μήνα Φεβρουάριο.

Κακοκαιρία Μήδεια: Από τα βόρεια ξεκίνησε η επέλασή της και... θερίζει! (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μήδεια: Από τα βόρεια ξεκίνησε η επέλασή της και… θερίζει! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.