ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Χρυσοχοϊδη

Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00, στην Πολιτική Προστασία για τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.
Κακοκαιρία Μήδεια: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Χρυσοχοϊδη

Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00, στην Πολιτική Προστασία για τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Το «παρών» θα δώσουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Στέλιος Πέτσας και ο Θεόδωρος Λιβάνιος, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.

Κακοκαιρία Μήδεια: Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο γγ Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Καραγιάννης, οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, εκπρόσωποι από την Ελληνική Αστυνομία, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η «Μήδεια» – Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες την Πέμπτη
Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη πλησιάζουν προς τη χώρα μας και από το Σάββατο 13/02 θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα. Αποτέλεσμα της καθόδου των ψυχρών αερίων μαζών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα είναι να δημιουργηθεί η κακοκαιρία «Μήδεια», τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι:

-Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο 13/02 σε ολόκληρη τη χώρα
-Επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
-Συνθήκες παγετού σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ολικού παγετού στα κεντρικά και βόρεια
-Πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο
-Επικράτηση θυελλωδών βοριάδων από την Κυριακή 14/02

Όμως πριν την έλευση της κακοκαιρία «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας.

Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 11/02, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στο Σχήμα 1.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μήδεια: Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Χρυσοχοϊδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.