ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεπέρασαν τις 3.200 οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 3.204 κλήσεις σε διάστημα τεσσάρων ημερών εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.
Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεπέρασαν τις 3.200 οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία Μήδεια: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 3.204 κλήσεις σε διάστημα τεσσάρων ημερών εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Η Μήδεια άφησε πίσω της πολλές ζημιές και υποχρέωσε την Πυροσβεστική να παρέμβει ουκ ολίγες φορές.

Πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, όμως η ΔΕΗ προανήγγειλε έκπτωση 10%.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, μέχρι και σήμερα, έχει δεχθεί 3.204 κλήσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδειας.

Ειδικότερα για την Αττική, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 2.718 κλήσεις, και συγκεκριμένα, 2.254 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, 215 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 157 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση), 29 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Ειδικά σε Διόνυσο και Εκάλη ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που ζητήθηκε από πυροσβέστες να ανοίξουν πρόσβαση σε σπίτια που οι αυλές τους είχαν θαφτεί στο χιόνι έως τις αυλόπορτες και σε μια περίπτωση χρειάστηκε να παραλάβουν ασθενή και να τον μεταφέρουν σε σημείο από το οποίο μπορούσε στη συνέχεια να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή και συνεχίζει να επιχειρεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και ειδικά στα Βόρεια Προάστια θα βρίσκεται και θα επιχειρεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεπέρασαν τις 3.200 οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.