ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη

Απίστευτη ποσότητα κεραυνών κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας
Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη

Για τα καλά… χτύπησε η κακοκαιρία χθες αρκετά σημεία της χώρας, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν έλειψε και η χαλαζόπτωση.

Το απίστευτο όμως είναι η ποσότητα των κεραυνών που έπεσαν σε όλη τη χώρα, καθ’όλη την διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:30, περισσότερους από 6.500 κεραυνούς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού (συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αργολίδας και της Κορινθίας) παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση τους, αφού καταγράφηκαν 560 κεραυνοί.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ακριβώς οι τοποθεσίες που οι κεραυνοί εκδηλώθηκαν, δείχνοντας το πόσο ισχυρό ήταν το φαινόμενο.

Η κακοκαιρία πάντως αναμένεται να συνεχίσει και σήμερα (19/6), αφού δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο τοπίο του καιρού.

Αναλυτικότερα περιμένουμε έντονες νεφώσεις, που προς τις απογευματινές ώρες, θα φέρουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Φυσικά τα φαινόμενα θα ακολουθήσει και χαλαζόπτωση όπως και τη χθεσινή ημέρα, ενώ στις περιοχές που θα εκδηλωθούν βροχές, θα δούμε και πολύ δυνατούς ανέμους.

Η Αττική δεν θα μείνει εκτός των περιοχών αυτών, αφού και στην πρωτεύουσα, προς το απόγευμα, τα πράγματα θα… αγριέψουν και θα δούμε  βροχοπτώσεις.

Και σήμερα λοιπόν η ηλεκτρική δραστηριότητα θα είναι αρκετά μεγάλη, με τον χάρτη που ακολουθεί να δείχνει ακριβώς τα σημεία που το φαινόμενο θα παρουσιαστεί πιο έντονο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί την Τρίτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.