ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για κίνδυνο πλημμυρών στην Αττική

Κακοκαιρία: Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμύρες σε Δυτική και Βορειοανατολική Αττική τις επόμενες ώρες. Έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα.
Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για κίνδυνο πλημμυρών στην Αττική

Κακοκαιρία: Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αυξημένος είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες σε Δυτική και Βορειοανατολική Αττική τις επόμενες ώρες. Γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα είναι και θα συνεχίσουν να είναι έντονα σε όλη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές πρέπει να δείξουμε περισσότερη προσοχή.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία:

3. Από το απόγευμα της Πέμπτης (10-12-2020), θα επηρεαστούν επίσης
οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα.
Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η
ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές
ώρες.
Τα έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα
βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της
Παρασκευής (11-12-2020).

4. Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (11-12-2020) ο καιρός θα
παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα με βροχές και
καταιγίδες οι οποίες προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι
τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (12-12-2020).

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα
πελάγη την Τετάρτη (09-12-2020), με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο
από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (10-12-2020).

Κακοκαιρία: Ειδικά στην Αττική, η μανία της βροχής είναι μεγάλη και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ειδικά στις δυτικές περιοχές του νομού καθώς και στις βορειοανατολικές, όπου ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος.

Ακόμα περισσότερη προσοχή συνιστάται στη Δυτική Αττική που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα προηγούμενα χρόνια καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Το ίδιο και στην βορειοανατολική Αττική.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν και για το υπόλοιπο της ημέρας πολλές περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το δυτικό – βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό, δηλαδή τη δυτική Κρήτη και τα νησιά ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται εκτός από την Αττική και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται και από τα δυτικά μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για κίνδυνο πλημμυρών στην Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.