ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία – βροχή: Τι κάνω σε περίπτωση που πλημμυρίσει το αυτοκίνητο

Πώς αντιδρούμε σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας πήρε νερά;
Κακοκαιρία – βροχή: Τι κάνω σε περίπτωση που πλημμυρίσει το αυτοκίνητο

Κακοκαιρίαβροχή: Ο μπάλλος έφερε μαζί του και πολλά προβλήματα, με τα αυτοκίνητα να μην μένουν έξω από αυτά. Το αντίθετο μάλιστα.

Έχουμε δει πολλές εικόνες με αμάξια να παρασύρονται από την ορμητική βροχή. Ποιες πρέπει λοιπόν να είναι οι κινήσεις σε περίπτωση που πλημμυρίσει το αυτοκίνητο;

Το βασικότερο είναι η ψυχραιμία. Τα λιμνάζοντα νερά πρέπει να φύγουν, καθώς επηρεάζουν μεταξύ άλλων τα φρένα και τον συμπλέκτη, ενώ υπάρχει κίνδυνος, γιατί θα καταστραφεί η μοκέτα και θα σαπίσουν πολλά πράγματα.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να ελέγξετε για λιμνάζοντα νερά όλα τα σημεία της καμπίνας, καθώς και τον χώρο αποσκευών και κινητήρα.

Μια πολύ καλή λύση είναι επίσης να το οδηγήσετε έως κάποιο συνεργείο, εκεί όπου ο μάστορας θα το ανεβάσει στη ράμπα, θα βγάλει 4 τάπες που υπάρχουν στα 4 καθίσματα, θα βάλει κουβάδες από κάτω και θα αδειάσει το αμάξι.

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει αν έχει ηλιοφάνεια, καθώς σε αυτή την περίπτωση με ανοιχτά τα παράθυρα και πόρτες, ο ήλιος… κάνει την δουλειά του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μοκέτες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θέλουν 1-5 μέρες για να στεγνώσουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, βρείτε έναν στεγανό ανοιχτό χώρο στάθμευσης και χρησιμοποιείστε κάποιον ανεμιστήρα για να δημιουργείτε ρεύμα αέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακοκαιρία – βροχή: Τι κάνω σε περίπτωση που πλημμυρίσει το αυτοκίνητο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.