ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλυμνος: 39χρονος διασωληνωμένος με κορονοϊό

Στο Ηράκλειο και σε σοβαρή κατάσταση διακομίζεται ένας 39χρονος άνδρας από την Κάλυμνο, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο 39χρονος, έχει προσβληθεί από κορονοϊό και αντιμετωπίζει αναπνευστική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς στο νησί να αποφασίζουν την μεταφορά του στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έφτασε περίπου στις 21.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου...
Κάλυμνος: 39χρονος διασωληνωμένος με κορονοϊό

Στο Ηράκλειο και σε σοβαρή κατάσταση διακομίζεται ένας 39χρονος άνδρας από την Κάλυμνο, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 39χρονος, έχει προσβληθεί από κορονοϊό και αντιμετωπίζει αναπνευστική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς στο νησί να αποφασίζουν την μεταφορά του στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έφτασε περίπου στις 21.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και από εκεί το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ μέσα σε ειδική κάψουλα.

Πηγή: ekriti.gr

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε μετά από 70 ημέρες στην απογευματινή ενημέρωση και μίλησε αναλυτικά για την πορεία του κορονοϊού, μετά τη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση μπορεί εύκολα να μας ξεφύγει. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η ενημέρωση κρίθηκε απαραίτητη για να δοθούν απαντήσεις σε επιστημονικά θέματα και να μπει πλαίσιο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Χαρακτήρισε την πανδημία «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας».

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει συνεχώς και η οποία, όπως τόνισε, προσπαθεί να εισηγείται στο υπουργείο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η Επιτροπή έχει ομόφωνα τοποθετηθεί για τη χρήση των μασκών και την ωφέλεια τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάλυμνος: 39χρονος διασωληνωμένος με κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.