ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλώς ήρθατε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Δεν είμαστε παράλογοι ζητάμε πια τα αυτονόητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , να μάθουμε αν περάσαμε το μάθημα ή όχι και από ότι φαίνεται δεν θα το μάθουμε.
Καλώς ήρθατε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο σεβασμός που υπάρχει για τους φοιτητές, για τους νέους αυτής της χώρας που αφού αντιμετωπίσουν το «χάος» που για το σύστημα λέγεται «Πανελλαδικές Εξετάσεις», έρχονται αντιμέτωποι με το «καρναβάλι» ή αλλιώς «Ελληνικό Πανεπιστήμιο» και τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Τι συνέβη τώρα λοιπόν και οι φοιτητές του Παντείου ωρύονται για άλλη μια φορά;

Πολύ απλά ένας καθηγητής αποφάσισε να μην γνωστοποίησει τα αποτελέσματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου ούτε εντός της πρώτης προθεσμίας που του δόθηκε αλλά ούτε εντός της πρώτης παράτασης. Φυσικά ούτε της δεύτερης και όπως είναι λογικό ύστερα από τόσα παράπονα, καταγγελίες, τηλέφωνα και e-mail επικαλείται τεχνικό πρόβλημα του συστήματος. Φυσικά, επιθυμώντας έστω και καθυστερημένα να κάνει τη δουλειά του σωστά, αναρτά ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι οι βαθμοί θα δημοσιευτούν στη γνωστή πλατφόρμα έως και το τέλος της εβδομάδας αυτής και παραθέτει σύνδεσμο URL στον οποίο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες σε μορφή σκαναρισμένου εγγράφου.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Ας δεχτούμε τη καθυστέρηση δύο μηνών , ας δεχτούμε τις δικαιολογίες, ας περιμένουμε κι άλλο αφού ήταν το τεχνικό πρόβλημα τόσο μεγάλο κι ας είναι ο μόνος καθηγητής που το «αντιμετώπισε», αλλά ρε παιδιά… ΕΛΕΟΣ! Ο σύνδεσμος δεν ανοίγει και ο καθηγητής άφαντος! Δεν είμαστε παράλογοι ζητάμε πια τα αυτονόητα να μάθουμε αν περάσαμε το μάθημα ή όχι και από ότι φαίνεται δεν θα το μάθουμε.

Ο φοιτητής και η φοιτήτρια που έδωσε το μάθημα περίμενε ένα μήνα να μάθει το βαθμό του. Όλα τα μαθήματα βγήκαν εκτός από ένα και περιμέναμε και περιμέναμε… Αφού περιμέναμε άρχισαν τα παράπονα και οι ερωτήσεις. Η απάντηση που πήραμε ήταν «Έκλεισε η πλατφόρμα στην οποία ανεβάζουμε τους βαθμούς. Θα τους ανεβάσω στην επόμενη εξεταστική που θα ανοίξει πάλι»! Καμία διευκρίνιση απλά το δίνουμε πάλι όλοι. Εσύ που περιμένεις να ορκιστείς θα περιμένεις άλλο ένα εξάμηνο γιατί τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εγώ πέταξα τη βόμβα μου και εξαφανίζομαι…

Εννοείται τότε άρχισε ο πόλεμος…

Τηλέφωνα, e-mail, καταγγελίες και απάντηση καμία, όλοι άφαντοι! Η γραμματεία δεν γνωρίζει είναι πρόβλημα του καθηγητή, ο καθηγητής δεν γνωρίζει φταίει η μηχανογράφηση. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να επέμβει δεν είναι αρμοδιότητά του να τα βρούμε μόνοι μας με τον καθηγητή. Ο συνήγορος του φοιτητή προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει και τίποτα. Αφού τους κουράσαμε απάντησε σε ένα e-mail ο κύριος καθηγητής και είπε πως είναι τεχνικό το πρόβλημα και προσπαθούν να το επιλύσουν.

Επίσημη ανακοίνωση καμία!

Σεβασμός μηδέν!

Οι φοιτητές παραπονιούνται, στεναχωριούνται, νευριάζουν, απογοητεύονται…

Άκρη δεν βγαίνει γιατί κανείς δεν μας ενημερώνει, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη και κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί κι αν τολμήσει κανείς να παραπονεθεί δεν θα πάρει απάντηση ή θα κοπεί με συνοπτικές διαδικασίες ή θα ακούσει το κλασσικό «Σας παρακαλώ την ξέρουμε τη δουλειά μας»…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Παρακάτω η καταγγελία της Πασπ Παντείου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Προς:
• Πρυτανεία
• Σύγκλητο
• Κοσμήτωρ Δημόσιας Διοίκησης
• Πρόεδρο Δημόσιας Διοίκησης
• Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης
• Γενική Συνέλευση Δημόσιας Διοίκησης

Πριν από σχεδόν δύο μήνες, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εξέταση στο μάθημα «Εισαγωγή στο Δίκαιο» του Α’ Εξαμήνου και οι φοιτητές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τα αποτελέσματα.
Η αρχική προθεσμία για την ανάρτηση των βαθμολογιών ήταν 23 Οκτωβρίου, αλλά ο διδάσκων δεν ανταποκρίθηκε. Ύστερα από πρότασή μας και παράταση τη προθεσμίας ανάρτησης των αποτελεσμάτων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, ο εν λόγω καθηγητής εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται. Το σύστημα στο οποίο δημοσιεύονται οι βαθμοί έχει κλείσει για δεύτερη φορά και οι φοιτητές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν εάν έχουν περάσει το μάθημα ή όχι.

Συνεπώς, έχουμε πληθώρα φοιτητών που, είτε θα καθυστερήσει να ορκιστεί περιμένοντας να δημοσιευτεί ο βαθμός σε ένα και μόνο μάθημα που έχει απομείνει, είτε θα κληθεί να δώσει το μάθημα στην επόμενη εξεταστική χωρίς να ξέρει εάν είναι περασμένο ή όχι.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε στο Πάντειο, στο πανεπιστήμιό μας, άλλη μια αδικία, άλλη μια καθυστέρηση. Αλλη μια αυθαιρεσία για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά ο διδάσκων, ο οποίος είναι και άφαντος. Οι φοιτητές μένουν πίσω. Δεν γνωρίζουν αν θα χρειαστεί να εξεταστούν ξανά στο μάθημα. Δεν γνωρίζουν εάν έχουν κοπεί ή όχι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται ύστερα από πολλά παράπονα και εκατοντάδες αναπάντητα τηλεφωνήματα στη γραμματεία.

Η ΠΑΣΠ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ούσα στο πλάι του Φοιτητή και γνωρίζοντας τη σημασίας της έγκαιρης γνωστοποίησης των βαθμών της εκάστοτε εξεταστικής για κάθε Φοιτήτρια και Φοιτητή, ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Την άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης του μαθήματος «Εισαγωγή στο Δίκαιο».

Με εκτίμηση,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΚΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Καλώς ήρθατε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καλώς ήρθατε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.