ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμπούλ: Επίθεση του ISIS – Εκατόμβη νεκρών – 12 Aμερικανοί νεκροί

Μετράνε τις πληγές τους στο Αφγανιστάν μετά τις χτεσινές εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπουλ από την ISIS.
Καμπούλ: Επίθεση του ISIS – Εκατόμβη νεκρών – 12 Aμερικανοί νεκροί

Φρίκη προκαλεί η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που μετράει τουλάχιστον 100 νεκρούς ως τώρα.

Την ώρα που μεγάλο πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με σκοπό να διαφύγουν από το Αφγανιστάν, το Ισλαμικό κράτος εξαπέλυσε επίθεση στο μέρος. Δύο άντρες  ζωσμένοι με εκρηκτικά έπεσαν πάνω στο πλήθος σπέρνοντας το θάνατο. Οι νεκροί εως τώρα σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ έχουν φτάσει τους 100 ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες μετά τις επιθέσεις. Οι εικόνες που έρχονται από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν είναι συγκλονιστικές.

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τι επιθέσεις εν μέσω.. πανηγυρισμών για την αιματοχυσία. Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Η αντίδραση της Αμερικής

Επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη ενημέρωση του πενταγώνου ότι οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες είναι τουλάχιστον 12 ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Οι ΗΠΑ απείλησαν τους εξτρεμιστές με αντίποινα όπως δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι οι απειλές γύρω εξακολουθούν να υπάρχουν.

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν,  διευκρίνισε ότι έδωσε εντολή να προετοιμαστούν επιθέσεις εναντίον των ηγετών και στόχων της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους ISIS.

Συγκεκριμένα στο διάγγελμα του ανέφερε: «Για όσους πραγματοποίησαν την επίθεση, καθώς και για όποιον θέλει να βλάψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, να το γνωρίζει. Δεν θα το ξεχάσουμε. Δεν θα το συγχωρήσουμε. Θα σας διώξουμε και θα σας βάλουμε να πληρώσετε. Δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες. Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαταλείψουν την αποστολή μας. Θα συνεχίσουμε την εκκένωση. Έχω καθοδηγήσει επίσης τους διοικητές μου να αναπτύξουν επιχειρησιακά σχέδια για την επίθεση σε περιουσιακά στοιχεία, ηγεσία και εγκαταστάσεις του ISIS».

Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι εαν χρειαστεί ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή αυτός θα την εγκρίνει.

 

Η αντίδραση της Αθήνας

Το Υπουργείο Εξωτερικών με μία ανάρτηση στο Twitter, καταδίκασε τις επιθέσεις. Η ανακοίνωση έγραφε: «Η Ελλάδα καταδικάζει την απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών& παιδιών, καθώς&μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων &ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Έκρηξη στην Καμπούλ: Φρίκη με δεκάδες νεκρούς – Βίντεο ΣΟΚ από τη φονική επίθεση

Αφγανιστάν: Τρίτη έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Rafale και Mirage 2000-9 πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καμπούλ: Επίθεση του ISIS – Εκατόμβη νεκρών – 12 Aμερικανοί νεκροί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.