ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάποιος να τον μαζέψει: O Θ. Βασιλακόπουλος βλέπει «πλούσιους» τους εκβιαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!

Ο Θ. Βασιλακόπουλος ξεπέρασε κάθε όριο θράσους, χαρακτηρίζοντας «πλούσιους» τους εκβιαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, άλλα και τους συνταξιούχους που πληρώνουν το ανήθικο υγειονομικό χαράτσι.
Κάποιος να τον μαζέψει: O Θ. Βασιλακόπουλος βλέπει «πλούσιους» τους εκβιαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!

Ένα νέο ρεσιτάλ αθλιότητας έδωσε στον ΣΚΑΪ ο – γνωστός πλέον για τις μισανθρωπικές απόψεις του – καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Με μια συμπεριφορά που (για άλλη μια φορά) δεν θύμιζε σε τίποτα σοβαρό επιστήμονα, άλλα κάποιον έξαλλο υγειονομικό «χωροφύλακα» που προβαίνει σε απολυταρχικά παραληρήματα, ζήτησε σκληρότερα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους, και προσέβαλε τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!

Ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε το εξής εμετικό άλλα και εκτός κάθε πραγματικότητας σχόλιο:

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πολύ πλούσιος λαός. Ας πούμε υπάρχουν γύρω στους 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 -7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο. Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται πιο δύσκολα πρόστιμα “στην πηγή”».

Είναι απίστευτο εν έτει 2022 να δίνεται δημόσιο βήμα για να ακούγονται τέτοιες αθλιότητες. Οι ψυχοπαθολογικές εμμονές του κ. Βασιλακόπουλου (άλλα και του πάνελ της εκπομπής που συμφωνούσε με ένα στόμα – μια φωνή) αποτελούν προσβολή για κάθε έννοια συνταγματικότητας, δημοκρατίας, ανθρωπιάς, ακόμα και λογικής.

Από πού και ως που οι – οικονομικά αφαιμαγμένοι – Έλληνες είναι πλούσιος λαός, μετά από μια δεκαετία σκληρών μνημονίων και 2 έτη πανδημίας; Σε ποιον κόσμο ζει ο κ. Βασιλακόπουλος, πέρα από τον «υπέροχο» κόσμο του ΣΚΑΪ;

Εκτός από το να εκστομίζει κακοήθειες ως χόμπι, έχει ασχοληθεί ποτέ ο κ. Βασιλακόπουλος να δει πως τα βγάζουν πέρα οι 7.000 υγειονομικοί σε αναστολή που τους ονομάζει και… πλούσιους; Ειρωνεία πάνω στα βάσανα τους, κάνει ο τηλέ – γιατρός;

Μιλάμε για οικογένειες, ολόκληρα νοικοκυριά από υγειονομικούς που εκδιωχθήκαν εντελώς άδικα. Και ζουν με δανεικά, απευθύνονται σε συσσίτια, είναι πνιγμένοι στους λογαριασμούς, μάχονται στους δρόμους, ζητούν δικαίωση. Αγνοούν τους άθλιους εκβιασμούς για να προστατέψουν τα αναφαίρετα δικαιώματα τους και την αξιοπρέπεια τους.

Και αντέχουν 6 -7 μήνες, γιατί βασίζονται στην αλληλεγγύη, στην αλληλοβοήθεια. Αξίες που πηγάζουν κατευθείαν από την ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Άγνωστες λέξεις για τον μισανθρωπικό κόσμο του κ. Βασιλακόπουλου που συμπεριφέρεται σαν φερέφωνο των πολιτικών ομοϊδεατών του, οι οποίοι εφαρμόζουν ανήθικα μέτρα οικονομικής εξόντωσης, που βρωμάνε απολυταρχισμό.

Που να καταλάβει λοιπόν πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ένα άτομο που δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία και το μόνο που κάνει εδώ και 1 χρόνο, είναι να διοχετεύει τις απάνθρωπες εμμονές του κατά των συμπολιτών του; «Πλούσιο λαό» θα δει, πλούσιους συνταξιούχους θα δει, υγειονομικούς «που αντέχουν» θα δει, χαμηλά τα πρόστιμα θα του φανούν.

Και έτσι, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη όλο και περισσότερες χώρες αποσύρουν μέτρα και υποχρεωτικότητες, εδώ στη… «Βόρεια Κορέα» των Βαλκανίων, έχουμε ακόμα γραφικούς «Βασιλακόπουλους» που απειλούν γέροντες πως θα τους μπει πρόστιμο στη σύνταξη ή μέμφονται εξουθενωμένους υγειονομικούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάποιος να τον μαζέψει: O Θ. Βασιλακόπουλος βλέπει «πλούσιους» τους εκβιαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.