ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρτα Ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει

Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας λαμβάνουν κάποια «μπόνους» με την απόκτηση της. Ποια είναι αυτά;
Κάρτα Ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει

Η Κάρτα Ανεργίας ΟΑΕΔ είναι για μερικούς μία ένδειξη «αποτυχίας» για το γεγονός ότι δεν είναι εργαζόμενοι. Ωστόσο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι πολλά και δεν πρέπει να αμελείται η έκδοσή της.

Από το πιο απλό, την δωρεάν είσοδο σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι την μοριοδότηση σε προγράμματα του ΑΣΕΠ, η κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια των νέων.

Όσον αφορά το ΑΣΕΠ, η κάρτα ανεργίας λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης και προσφέρει μοριοδότηση σε διάφορες προκηρύξεις από Δημόσιους φορείς.

Ακόμη, δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η μοριοδοτούμενη ανεργία προσφέρει τη συμμετοχή σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αλλά και Κοινωνικής Προστασίας όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός.

Οι νέοι άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών, μπορούν να λάβουν Ιατρική και Φαρμακευτική περίθαλψη μέσω της συμβολής ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ. Οι άνω των 29 και μέχρι 55 ετών δέχονται παροχές ασθένειας σε είδος ενώ οι άνω των 55 αν είναι μακροχρόνια άνεργοι επίσης.

Ένα ακόμη μπόνους της κάρτας ανεργίας είναι η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Χορηγείται σε όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, εφόσον ισχύουν και άλλες προϋποθέσεις που ελέγχονται από τον αρμόδιο Φορέα.

Υπάρχουν παράλληλα διάφορες Μειώσεις ή Απαλλαγές από τη φορολογική αρχή. Συγκεκριμένα, Χορηγείται έκπτωση 50% ή 100% σε φορολογούμενους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής για το οικείο έτος, ή είναι πολύτεκνοι ή ανάπηροι (εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο).

Τέλος, οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικά μουσεία και χώρους ενώ ακόμη μπορούν να έχουν πιθανές μειώσεις και οφέλη από παροχές του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης: ΟΑΕΔ – Μyoaedrendezvous: Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ραντεβού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάρτα Ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις