ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα την Τρίτη του Πάσχα – Ποιοι τη δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση

Όλα έτοιμα για τις αιτήσεις από τους πολίτες για την καταβολή του επιδόματος βενζίνης.
Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα την Τρίτη του Πάσχα – Ποιοι τη δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση

Κάρτα καυσίμων: Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την έκδοση της κάρτας καυσίμων καθώς και λεπτομέρειες για το ποιοι τη δικαιούνται και πως θα πάρουνε το επίδομα για τη βενζίνη.

Η επιδότηση θα ισχύσει για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν, οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται από την Τρίτη του Πάσχα (26/4) με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Κάρτα καυσίμων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα ποσά ανά όχημα

Δικαιούχοι για την κάρτα είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών) τα οποία είναι φορολογούμενοι κάτοικοι στην Ελλάδα το οικογενειακό τους εισόδημα το οποίο έχει δηλωθεί για το 2020 δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Κάθε όχημα αλλά και μοτοσυκλέτα/μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο έχει την πλήρη κυριότητα του ή τη συγκυριότητα του.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να είναι ασφαλισμένο και βρίσκεται σε κυκλοφορία.

Τα ποσά ανά κατηγορία οχήματα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πενήντα (50) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών- μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμ-μουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Σαράντα (40) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
  • Τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών -μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μο-τοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης

Ο δικαιούχος μπαίνει στη σελίδα gov. gr-ΕΨΠ όπου και γίνεται αυθεντικοποίηση των στοιχείων του. Στη συνέχεια γίνεται επικαιροποίηση των στοιχείων του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, γίνετια άντληση των πληροφοριών από: α) Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε., β) Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε., γ) Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης), δ) Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας-μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ανάλογα με το ΑΦΜ

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

Τρίτη 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
Τετάρτη 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
Πέμπτη 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
Παρασκευή 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
Σάββατο 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα την Τρίτη του Πάσχα – Ποιοι τη δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις