ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάσος: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία, δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Λειτουργία και επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών»
Κάσος: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία, δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ

Κάσος: Την Κάσο επέλεξε να επισκεφθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή την προκλητικότητα της Άγκυρας.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εθνικά δίκαια και την εθνική της ακεραιότητα με κάθε μέσον». Όσον αφορά τον ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία  ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.

Αλλά ξεκαθάρισε πως «ο διάλογος δεν γίνεται μέσω πίεσης, εκβιασμών και προκλητικών ενεργειών».

Κάσος: Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

«Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις που ξαγρυπνούν προκειμένου εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι».

«Η παρουσία μου εδώ αυτή τη σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία αλλά και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας δίκαια συμβολίζει την ανταλάτευτη πεποίθησή μας ότι θα υπερασπιστούμε αυτά τα  δίκαια και την εθνική ακεραιότητά μας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.

«Τα Χριστούγεννα είναι μέρα χαράς, αγάπης και ειρήνης και η Ελλάδα επιδιώκει πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών της με τη γειτονική χώρα.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δίκαιό μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Ταυτόχρονα όμως στέλνουμε ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Ένα μήνυμα αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάσος – Μητσοτάκης: «Όχι διάλογος κάτω από πίεση και προκλήσεις»

«Πιστεύω ακράδαντα ότι με τον διάλογο μπορούμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα τα οποία χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. Αλλά αυτός ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση κάτω από συνθήκες πίεσης, εκβιασμών και προκλητικών ενεργειών από τη γειτονική χώρα.

Είμαστε εδώ πέρα για να επανεπιβεβαιώσουμε την πίστη μας στο Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Χειροκροτώ και στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς, γυναίκες και άντρες, των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για να κοιμόμαστε όλοι εμείς ήσυχοι» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών» της ακριτικής νήσου όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής. Αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας πως στέκεται με σεβασμό απέναντί τους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν για την πατρίδα.

Θέλω να είμαι πρωθυπουργός και των Ελλήνων οι οποίοι δεν μας υποστήριξαν

Κάσος: Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε αυτή τη συγκυρία οι πολιτικές δυνάμεις επιδεικνύουν πνεύμα ενότητας:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ως προς τα εθνικά θέματα η πατρίδα μας σήμερα και το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο ενωμένο παρά ποτέ. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Δεν είμαστε εδώ για να ξαναδιχάσουμε την ελληνική κοινωνία. Είχα δεσμευτεί από την πρώτη μου ομιλία στην Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θέλω να είμαι πρωθυπουργός και των Ελλήνων οι οποίοι δεν μας υποστήριξαν».

Νωρίς το πρωί, τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν κατά την άφιξή του στην Κάσο οι φορείς του νησιού και παιδιά φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στην καρδιά του χειμώνα και άκουσε τα κάλαντα και τις μαντινάδες από τους κατοίκους. «Είναι μεγάλη χαρά και το χουμε τιμή μας, γιατί ήρθε ο Πρωθυπουργός στο ηρωικό νησί μας» ανέφεραν.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνησή μου που σήμερα ανήμερα Χριστούγεννα βρίσκομαι μαζί σας στην ηρωική, στην μαρτυρική, στην ακριτική Κάσο» απάντησε ο Πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου παρακολούθησε μαζί με τους κατοίκους του νησιού τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα της Κάσου.

Στη συνέχεια περπάτησε στα γραφικά σοκάκια και δοκίμασε παραδοσιακά εδέσματα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάσος: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία, δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.