ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας-Φόβοι ενός «ατυχήματος»

Κλιμακώνεται η κρίση με την Τουρκία, μιας και η γειτονική χώρα προχώρησε σε πλήθος προκλητικών ενεργειών με την έκδοση Navtex για έρευνες κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με το Όρους Ρέιτς να είναι έτοιμο να πλεύσει στο Καστελόριζο και τουλάχιστον 22 τουρκικά σκάφη να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να βγουν στο Αιγαίο κανείς δεν μπορεί να...
Καστελόριζο: Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας-Φόβοι ενός «ατυχήματος»

Κλιμακώνεται η κρίση με την Τουρκία, μιας και η γειτονική χώρα προχώρησε σε πλήθος προκλητικών ενεργειών με την έκδοση Navtex για έρευνες κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με το Όρους Ρέιτς να είναι έτοιμο να πλεύσει στο Καστελόριζο και τουλάχιστον 22 τουρκικά σκάφη να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να βγουν στο Αιγαίο κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει.

Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν υπάρξει κάποια επικίνδυνη εμπλοκή, είναι γεγονός ότι η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας και ρισκάρει ένα «θερμό επεισόδιο» που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αιγαίο: 82 τουρκικές παραβιάσεις και 9 εικονικές αερομαχίες (vid)

Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καστελόριζο: Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας-Φόβοι ενός «ατυχήματος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.