ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστοριά: Εικόνες – σοκ με ΟΠΚΕ να πετούν στον δρόμο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σαν να είναι εγκληματίας, για να γίνει κατάσχεση

Σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ στην Καστοριά - Πέταξαν κάτω και έβαλαν χειροπέδες σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σαν να ήταν κακοποιός
Καστοριά: Εικόνες – σοκ με ΟΠΚΕ να πετούν στον δρόμο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σαν να είναι εγκληματίας, για να γίνει κατάσχεση

Καστοριά: Το βάρβαρο και αποτρόπαιο πρόσωπο της κρατικής τρομοκρατίας έκανε την εμφάνιση του για ακόμη μια φορά, στο πλαίσιο της καταιγίδας πλειστηριασμών και εξώσεων που συμβαίνει με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φρικτά σκηνικά που έως τώρα είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι, γίνονται τραγική πραγματικότητα και για την χώρα μας.

Σκηνές απόλυτης ντροπής διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΙΣ» στην Καστοριά. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία κατάσχεσης του ξενοδοχείου, μαζί με τον δικαστικό επιμελητή συγκεντρώθηκε και μεγάλη αστυνομική δύναμη, μέχρι και άνδρες της ΟΠΚΕ (!), ο ρόλος των οποίων – κανονικά – είναι οι ειδικές επιχειρήσεις καταστολής του εγκλήματος! Ακόμη χειρότερα, στο σημείο έφτασε μέχρι και δύο ασθενοφόρα για να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες είτε όρθιους – είτε ακόμα και λιπόθυμους!

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εκεί άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, φίλοι των ανθρώπων που θα έχαναν την περιουσία τους, προσπαθώντας να αποτρέψουν τη διαδικασία κατάσχεσης. Τα όσα διαδραματίστηκαν το ίδιο βράδυ, είναι πραγματικά απίστευτα.

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν στο κτίριο υποστηρίζοντας ότι η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει. Ως αποτέλεσμα, οι άνδρες της ΟΠΚΕ έσυραν έξω από το ξενοδοχείο τον ιδιοκτήτη και τελικά τον έριξαν κάτω στον δρόμο, ακινητοποιώντας τον και φορώντας του χειροπέδες σαν να ήταν καταζητούμενος τρομοκράτης. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος πάνω από 80 ετών βλέποντας αυτό το άγριο σκηνικό βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης, εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να μην φέρονται με βία στον γιο του και τους έλεγε ότι δούλευε 30 χρόνια για να φτιάξει αυτό το μικρό ξενοδοχείο.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος βλέποντας αυτό το απίστευτο ξέσπασμα αστυνομικής βίας, άρχισε να γιουχάρει έντονα και φώναζε προς τους αστυνομικούς «ντροπή», «αφήστε τον, δεν είναι φονιάς για να του συμπεριφέρεστε έτσι», «βγάλτε του τις χειροπέδες». Η δε απαρηγόρητη μάνα του ιδιοκτήτη φώναζε να μην βλάψουν το παιδί της, την ώρα που 3 αστυνομικοί τον είχαν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο οδόστρωμα, σαν να ήταν κάποιος επικίνδυνος εγκληματίας.

«Πραγματικά δεν έχω βιώσει ξανά τέτοιο πράγμα, είναι άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Η μισή αστυνομική δύναμη της Καστοριάς βρέθηκε εδώ για να βγάλουν έξω έναν 88χρονο άρρωστο άνθρωπο και την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του. Και με την χρήση σκληρής βίας έριξαν στο έδαφος τον γιο τους, τον χτύπησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα λες και ήταν ο χειρότερος εγκληματίας» ανέφερε στο primenews.press ο Σπύρος Παγιάτης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Το βράδυ, λίγο πριν τις 8 αυτοί μπήκαν μέσα. Προσπαθούσαν να τους πείσουν να βγουν, αλλά δεν έβγαιναν, ενώ ο πατέρας έλεγε «εγώ εδώ μένω, δεν μπορώ να φύγω από εδώ μέσα». Μάλιστα του είπε «από εδώ θα με βγάλετε με φορείο» και σε 5 λεπτά ήρθε ασθενοφόρο και μάλιστα μετά ήρθε και δεύτερο. Βάλανε φορείο μέσα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα μπήκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ και έδωσε εντολή να βγάλουν έξω τον ιδιοκτήτη.

Υπήρχε βία. Τον αντιμετώπισαν σαν να είναι τρομοκράτης. Τον έριξαν κάτω, του έβαλαν χειροπέδες. Όλο αυτό ήταν περιττό. Ο κόσμος φώναζε. Ο κόσμος θα βρεθεί σήμερα και έξω από τα δικαστήρια για να διαμαρτυρηθεί. Απ’ όσο ξέρω, στις 12 θα περάσει αυτόφωρο”, είπε ο κύριος Μιχάλης Καλαφατίδης, ο άνθρωπος που βιντεοσκόπησε τη σύλληψη.

Αυτός ο εφιάλτης είναι η νέα «κανονικότητα» που ήρθε στην Ελλάδα, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει το ελεύθερο πλέον να βγαίνει η περιουσία των ανθρώπων στο σφυρί από ξένα funds, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Και έτσι τα όργανα του κράτους φτάνουν να λειτουργούν ως όργανα των τραπεζών και των funds, που αναλαμβάνουν την «βρώμικη» δουλειά. Κατάσχεση, βίαιη απομάκρυνση και από πάνω ξύλο και καταστολή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καστοριά: Εικόνες – σοκ με ΟΠΚΕ να πετούν στον δρόμο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σαν να είναι εγκληματίας, για να γίνει κατάσχεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.