ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία – βόμβα από βουλευτή: Καινούργια ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» σε αχρηστία, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βράζει, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ανάρτησε βίντεο στο Facebook που δείχνει άδεια τη νέα κινητή ΜΕΘ του «Παπανικολάου»!
Καταγγελία – βόμβα από βουλευτή: Καινούργια ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» σε αχρηστία, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Την ώρα που ο Νίκος Καπραβέλος σπέρνει τον πανικό καθημερινά για γεμάτες ΜΕΘ και πως θα φτάσουν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» να αραδιάζουν ασθενείς σε… πάρκινγκ, μια πολύ σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας που έχει να κάνει με την υπερσύγχρονη κινητή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρεται να παραμένει σε αχρηστία λόγω έλλειψης προσωπικού!

«Παπανικολάου»: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν άδειες κλίνες!

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ανέβασε στη προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει εντελώς άδεια την κινητή ΜΕΘ του «Παπανικολάου», ενώ την ίδια ώρα νοσηλεύονταν τέσσερεις ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ!

Όπως αναγράφεται, το βίντεο τραβήχτηκε τη νύχτα της 8ης Νοεμβρίου.

Η υπερσύγχρονη κινητή ΜΕΘ παραδόθηκε από τον περασμένο Απρίλιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρευρίσκεται στα εγκαίνια και να θριαμβολογεί για το επίτευγμα (που έγινε μέσω δωρεάς). Και 7 μήνες μετά, φαίνεται πως μια πολύτιμη μονάδα ΜΕΘ παραμένει άχρηστη λόγω υποστελέχωσης!

H βουλευτής γράφει στην ανάρτηση της:

«Τέσσερεις άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μέχρι στιγμής στην εφημερία του «Παπανικολάου», αλλά η κινητή ΜΕΘ ανενεργή λόγω έλλειψης προσωπικού! Και έχει το θράσος και μιλά ο υπουργός Υγείας! Το βίντεο αποκαλύπτει το θράσος του! Να δούμε τι θα σκαρφιστεί για να κρύψει τα ψέματα του μέχρι να ξημερώσει η μέρα!».

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη «βράζει» και τηλε – ειδικοί σαν τον κ. Καπραβέλο (ο οποίος είναι διευθυντής στο «Παπανικολάου») σχεδόν απαιτούν υποχρεωτικό εμβολιασμό και lockdown, κρεβάτια ΜΕΘ μένουν άδεια επειδή η κυβέρνηση έδιωξε χιλιάδες υγειονομικούς και δημιούργησε τεράστια τρύπα στο ΕΣΥ.

Και αντί οι ειδικοί της τηλεόρασης να θίξουν το θέμα των άδειων ΜΕΘ και να αναζητήσουν ευθύνες από την κυβέρνηση, κατηγορούν εμμονικά τους πολίτες και ζητούν ακόμα πιο άγρια μέτρα. Αναρωτιέται κανείς, δεν θα έπρεπε (ειδικά) οι διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν προτεραιότητα στις ανεκμετάλλευτες μονάδες;

Και προς τι αυτή η καθημερινή τρομοκρατία για γεμάτες μονάδες, όταν βλέπουμε υπερσύγχρονες ΜΕΘ να φιλοξενούν… αέρα; Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό τέταρτο κύμα, ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για ανεκμετάλλευτες δομές λόγω ανύπαρκτου προσωπικού. Και από την άλλη, η κυβέρνηση έχει αναγκάσει τους λιγοστούς υγειονομικούς που απέμειναν, να εργάζονται στα όρια της υπερκόπωσης για να ανταπεξέλθουν στα τεράστια κενά που άφησαν οι ανεύθυνες κυβερνητικές πολιτικές.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταγγελία – βόμβα από βουλευτή: Καινούργια ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» σε αχρηστία, λόγω έλλειψης προσωπικού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.