ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καταπληκτική ποιότητα ζωής»: Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά στην Αμφιλοχία

Πάνω από 60 σχετικές καταγγελίες στο Παναιτώλιο. Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους του ανάλγητους παρόχους να κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες, άνεργους, συνταξιούχους.
«Καταπληκτική ποιότητα ζωής»: Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά στην Αμφιλοχία

Ακρίβεια – ρεύμα: Σε μορφή χιονοστιβάδας πλέον γιγαντώνεται το φαινόμενο με νοικοκυριά να βρίσκονται αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος, αφού η κυβέρνηση δεν τολμά να θέσει πλαφόν στις τιμές ενέργειας και με τα μέτρα – ασπιρίνη που εφαρμόζει ως τώρα, ουσιαστικά αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολίτες.

Μια ακόμα τραγική περίπτωση που ο πάροχος ενέργειας βύθισε με ανάλγητο τρόπο ένα σπιτικό στο σκοτάδι, συνέβη στην Αμφιλοχία, σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με τρία παιδιά, καθότι αδυνατούσαν να πληρώσουν εφάπαξ 3.000 € από τα 4.000 € που ήταν ο λογαριασμός.

Το δράμα της οικογένειας έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, ενώ σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε σπίτια ανέργων, συνταξιούχων και χαμηλόμισθων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 60 περιπτώσεις διακοπών στο Παναιτώλιο!

Πλήθος καταγγελιών έχουν γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το οποίο και αποφάσισε να προβεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο.

Αυτή είναι η «καταπληκτική ποιότητα ζωής»;

Τελικά αυτή είναι η Ελλάδα… 2.0 που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μια χώρα της οποίας οι πολίτες ζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις, αφού όχι μόνο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των λογαριασμών ρεύματος, άλλα πλέον δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής και ανάγκης.

Αυτή είναι η… στήριξη στην οικογένεια και στους ευάλωτους; Αυτή είναι η «πρόνοια στα μέτρα του εφικτού» που δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τη στιγμή που δεν έχει μπει ακόμα χαλινάρι στους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, και ο Γιάννης Οικονόμου δεν θέλει ούτε να ακούει τη λέξη «πλαφόν» στις τιμές ρεύματος, τι θα γίνει με τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους συνταξιούχους, τους πολύτεκνους, τους άνεργους, τους ασθενείς;

Πότε θα μπουν επιτέλους κάποιες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην γίνονται διακοπές ρεύματος στα φτωχά στρώματα της κοινωνίας; Το ρεύμα είναι αναγκαίο αγαθό. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει εκτός τόπου και χρόνου για «καταπληκτική ποιότητα ζωής» την ώρα που ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιστρέφουν έναν αιώνα πίσω!

Αυτά είναι τα τραγικά απότοκα του «ράλι» για καθιέρωση της «πράσινης ανάπτυξης» που δεν βοηθά σε τίποτα ακόμα την τσέπη του καταναλωτή (αντιθέτως, την επιβαρύνει κιόλας) άλλα και των κυρώσεων που επέβαλλε βιαστικά και απερίσκεπτα ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει οργανώσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

«Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του για κομμένα ρεύματα και αδυναμία επανασύνδεσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μόνο στην κοινότητα Παναιτωλίου υπάρχουν 60 καταγγελίες διακοπής ρεύματος.

Με ευθύνη του Ε.Κ.Α. επανασυνδέθηκε το ρεύμα, ύστερα από καταγγελία συναδέλφισσας από την Αμφιλοχία, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά, που της έκοψαν το ρεύμα αφού αδυνατούσε να πληρώσει εφάπαξ 3.000€ από τα 4.000€ που ήταν ο λογαριασμός.

Τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους διαπιστώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά με φόντο και την έξαρση των αυξήσεων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στην ενέργεια, το πετρέλαιο τη βενζίνη κ.α.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, όταν ο κατώτατος μισθός είναι 663,00€ μικτάη απληρωσιά χτυπάει νταβάνι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η μερική απασχόληση με 2ωρα- 4ωρα οργιάζουν και οι άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεωνο λαός πληρώνει πανάκριβα την πράσινη ανάπτυξη και οι όμιλοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν.

Απαντάμε με μαζική κινητοποίηση του Ε.Κ.Α. την Πέμπτη 14 Απρίλη ώρα 11:00 π.μ. στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο ενάντια στην επιχείρηση σκούπα που επιδίδονται οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για την είσπραξη των οφειλών με απειλές για διακοπές της ηλεκτροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
• Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
• Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
• Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων».


Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Πρέπει να πούμε ευχαριστώ στους τουρίστες;

Κλειδωμένο: Αυτός αποχωρεί από το Survivor!

Άγριος καυγάς για τον Σπύρο Παπαδόπουλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Καταπληκτική ποιότητα ζωής»: Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά στην Αμφιλοχία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.