ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστήματα εστίασης: Στις 18 Μαΐου οι αποφάσεις για να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει νωρίτερα από ό,τι έχει προκαθοριστεί ο κλάδος της εστίασης. Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις. Ο κλάδος της εστίασης και τα καταστήματα εστίασης είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία κάτι που παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο,...
Καταστήματα εστίασης: Στις 18 Μαΐου οι αποφάσεις για να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει νωρίτερα από ό,τι έχει προκαθοριστεί ο κλάδος της εστίασης. Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Ο κλάδος της εστίασης και τα καταστήματα εστίασης είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία κάτι που παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, η κυβέρνηση εξετάζει το πως μπορεί με τον καλύτερο τρόπο, και χωρίς φυσικά να χρεωθούν, να αυξήσουν τα τετραγωνικά τους οι καταστηματάρχες της εστίασης.

Είτε να πάρουν περισσότερο χώρο έξω, αλλά και λύσεις σε όσους έχουν εσωτερικούς χώρους που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως η αφαίρεση των υαλοπινάκων ώστε να αερίζονται οι χώροι.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο παροχών, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στους καταστηματάρχες, για να μπορέσει να τους εξυπηρετήσει.

Στις 18 Μαΐου θα επαναξεταστούν τα δεδομένα για να ληφθούν οι περαιτέρω αποφάσεις.

Παράλληλα, πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση και για τα πολυκαταστήματα, ενώ «σπαζοκεφαλιά» αποτελούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταστήματα εστίασης: Στις 18 Μαΐου οι αποφάσεις για να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.