ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεδαφίζεται η γέφυρα της Βαρυμπόμπης, μπαίνουν διόδια στην Κηφισιά

Μπαίνουν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η κατεδάφιση της γέφυρας Βαρυμπόμπης.
Κατεδαφίζεται η γέφυρα της Βαρυμπόμπης, μπαίνουν διόδια στην Κηφισιά

Σε έναν ακόμη σταθμό διοδίων καλούνται να πληρώνουν οι οδηγοί που κινούνται στη βόρεια προάστια τις Αττικής.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό μπαίνουν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η κατεδάφιση της γέφυρας Βαρυμπόμπης.

Κάτι το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους δήμους Αγίου Στεφάνου και Κηφισιάς εν όψει του συνεδρίου του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. Ένα συμβούλιο το οποίο καθ θα ψηφίσει προκειιμένου να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα που αναμένεται να γίνουν όπου θα τοποθετηθούν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Αγίου Στεφάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: H εφαρμογή που πρόδωσε την ταυτότητά της μαυροφορεμένης γυναίκας

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη είχε «παγώσει» από το 2015 ενώ τον Ιανουάριο του 2018 εγκρίθηκε με το έργο να περιλαμβάνει και τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δακτυλίδι» και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Τα πλευρικά διόδια προχώρησαν στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα ενώ το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη.

Εξάλλου να αναφέρουμε ότι η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου είχε αρχίσει το 2014 και ξεσήκωσε αντιδράσεις, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να γνωμοδοτεί αρνητικά, βασιζόμενο στην απουσία ολοκληρωμένου δικτύου παράδρομων.

Έτσι η υπόθεση είχε μπει στον «πάγο» αφού οι υπουργοί Περιβάλλοντος που ανέλαβαν το χαρτοφυλάκιο αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα σχέδια η ιστορική γέφυρα της Βαρυμπόμπης θα γκρεμιστεί ενώ μέσα σε δυο με τρία χρόνια έργων ο κόμβος Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο πάνω από την εθνική οδό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατεδαφίζεται η γέφυρα της Βαρυμπόμπης, μπαίνουν διόδια στην Κηφισιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.