ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταιγίδες και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική!

Τη βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» η κακοκαιρία με τις καταιγίδες αλλά και τις πλημμύρες να είναι έντονες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς στην διάρκεια της ημέρας, έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας, όπως φάνηκε και στους χάρτες του meteo.gr....
Καταιγίδες και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική!

Τη βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» η κακοκαιρία με τις καταιγίδες αλλά και τις πλημμύρες να είναι έντονες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς στην διάρκεια της ημέρας, έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Δράμας, όπως φάνηκε και στους χάρτες του meteo.gr.

Στα Νέα Μουδανιά οι καταιγίδες ήταν τόσο έντονες, που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Ν. Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 50 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν σφοδρές -κατά διαστήματα- βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν δύο τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου παρέμεινε κλειστό, για περίπου τρεις ώρες, λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Χαλάζι στη Λάρισα

Ανοιξαν οι «ουρανοί» το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα και στην Λάρισα, όπου σημειώθηκαν δυνατές χαλαζοπτώσεις.

Στον νομό Λάρισας υπήρξαν δυνατές βροχοπτώσεις, και σε αρκετές περιοχές, όπως το Κιλελέρ, η βροχή συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταιγίδες και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.