ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ούτε με τα ελληνικά δεν το ‘χει – Το «μαργαριτάρι» που πέταξε στον Μητσοτάκη

Ακατάλληλη και «λίγη» σε όλα τα επίπεδα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Τι είπε της στη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ούτε με τα ελληνικά δεν το ‘χει – Το «μαργαριτάρι» που πέταξε στον Μητσοτάκη

Τελικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν «το ‘χει», με τίποτα το ορθόδοξο αλλά και τίποτα το ελληνικό. Και όταν λέμε ελληνικό, εννοούμε ακόμα και τα ίδια τα ελληνικά ως γλώσσα. Κατά τη σημερινή της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, η ΠτΔ πέταξε ένα γλωσσικό «μαργαριτάρι». Αντί να πει «είναι εκ των ων ουκ άνευ», είπε «είναι εκ των ουκ άνευ».

Μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι ήταν ένα απλό λάθος εκ παραδρομής, ωστόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος και όλοι οι προκάτοχοί της κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν υπήρχε περίπτωση να πουν μια τέτοια «κοτσάνα» που θα έκανε και τον Γιώργο Μπαμπινιώτη να αναριγήσει. Για να μιλήσει σε κανένα δημοτικό σχολείο για τον «άφυλο» Winnie the Pooh, είναι εξπέρ η ΠτΔ. Αλλά για να πει μια λόγια φράση σωστά, δεν το κατέχει.

Μία Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι τύπος και υπογραμμός σε όσα πρεσβεύουν την Πατρίδα, και ειδικά στη γλώσσα, την ιστορία και την πίστη της. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι ανεπαρκέστατη για να υπερασπιστεί και τις 3 αυτές αξίες. Μόνο που αυτά τα ιδανικά είναι «εκ των ων ουκ άνευ», για να δανειστούμε και τη φράση που μαγάρισε η ΠτΔ. Και όποιος δεν τα υπηρετεί, δεν έχει καμία θέση στο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα.

Και αν δεν τα πιστεύει, τουλάχιστον θα έπρεπε να τα σέβεται. Αλλά η κ. Σακελλαροπούλου δεν κάνει ούτε αυτό. Η θλιβερή παρουσία της το βράδυ της Ανάστασης στην Μητρόπολη Αθηνών, έδειξε γι’ ακόμα μια φορά ότι πρόκειται για «αχυράνθρωπο» που δεν ασπάζεται καμία ιερή αξία του ελληνικού γένους. Καταρχάς και μόνο που δείχνει το θράσος να προσποιείται την ορθόδοξη, από τη στιγμή που πανηγύριζε με την κυβέρνηση για τον αντιευαγγελικό νόμο των γκέι γάμων, είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο.

Επιπλέον όμως, δεν έψαλε το Χριστός Ανέστη, δεν έκανε τον σταυρό της, δεν προσκύνησε καμία εικόνα και δεν τραγούδησε ούτε καν τον Εθνικό Ύμνο. Κανονική παρουσία διεκπεραίωσης δηλαδή. Αν μπορούσε να στείλει το… ολόγραμμά της στην εκκλησία, σίγουρα θα το έκανε και αυτό για να αποφύγει την ταλαιπωρία.

Θλιβερές εικόνες ενός θεσμού που έχει απομείνει «κούφιος» από ουσία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ούτε με τα ελληνικά δεν το ‘χει – Το «μαργαριτάρι» που πέταξε στον Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.