ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Αιγαίο κινδυνεύει από μιαρές συμφωνίες και η ΠτΔ πήρε διεθνή πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση!

Ούτε «κιχ» δεν έχει προφέρει για τις «Πρέσπες» του Αιγαίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άλλα ευαισθητοποιεί ηγέτες κρατών για την «κλιματική αλλαγή»!
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Αιγαίο κινδυνεύει από μιαρές συμφωνίες και η ΠτΔ πήρε διεθνή πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση!

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν παύει να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό γιατί είναι εντελώς ακατάλληλη να σηκώσει το ειδικό βάρος του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, αφού μονίμως πρωτοστατεί σε όποια ενέργεια είναι άσχετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και απόλυτα εξαρτημένη με τα νεοταξικά αφηγήματα της Δύσης.

Με λίγα λόγια η κ. Σακελλαροπούλου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν υπάλληλος του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, παρά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε μια χρονική περίοδο που γίνονται υπόγειες διεργασίες για μια αδιανόητη μειοδοσία στο Αιγαίο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντί να κάνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία των εθνικών μας δικαίων, αποφάσισε να φτιάξει την πρωτοβουλία των έξι για την άμεση αντιμετώπιση της… κλιματικής αλλαγής!

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ηγείται μιας νέας κίνησης έξι κρατών: μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, κρατών-μελών της ομάδας Arraiolos, προχώρησαν σε κοινή έκκληση, στην οποία υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των κινδύνων από την κλιματική κρίση στη Μεσόγειο.

Και το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μια άκρως τρομολαγνική ανάρτηση στο Facebook, που διαβάζοντάς την νομίζει κανείς πως δεχόμαστε πολεμική επίθεση από την «αδυσώπητη απειλή» της περιβαλλοντικής κρίσης. Στις προτάσεις της ξεδιπλώνεται ένα σενάριο τρόμου με την αίσθηση του κατεπείγοντος:

«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ημίμετρα. Ο πλανήτης μας νοσεί και η ασθένειά του είναι ανθρωπογενής. Όπως και να την αποκαλέσουμε, περιβαλλοντική κρίση, κλιματική αλλαγή, νέα πραγματικότητα, οι τραγικές της επιπτώσεις επηρεάζουν κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στη γειτονιά μας, τη Μεσόγειο, λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και κέντρο μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς, τα «χρυσά καλοκαίρια» έχουν ήδη μεταμορφωθεί σε αδυσώπητη απειλή, αφού οι πυρκαγιές εμφανίστηκαν και πάλι με μεγάλη ένταση στον ευρωπαϊκό νότο, με όλες τις καταστροφικές τους συνέπειες. Για τον λόγο αυτό, συνομίλησα με τους Προέδρους της Ιταλίας, της Κροατίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, των χωρών μελών της ομάδας Arraiolos, για την ανάγκη μιας κοινής πρωτοβουλίας με στόχο την αναστροφή αυτής της αναντίρρητης συνθήκης», έγραψε η ΠτΔ στην τεχνητά «πανικόβλητη» ανάρτησή της.

Η αλήθεια είναι πώς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια… αποφασιστικότητα η ΠτΔ. Για την ακρίβεια, οι μόνες περιπτώσεις που ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι… υπάρχει η κ. Σακελλαροπούλου στο θεσμικό τοπίο της χώρας, είναι όποτε την ακούει να μιλάει για τα συμφέροντα της… Ουκρανίας.

Άρα σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Σακελλαροπούλου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με το Αιγαίο, την εθνική μας κυριαρχία, τις ατελείωτες προκλήσεις των Τούρκων, την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Ο αποκλειστικός μας εχθρός είναι η «κλιματική αλλαγή»! Αλήθεια, δεν μας είπε η ΠτΔ, οι φωτιές στην Ελλάδα ανάβουν μόνες τους; Για τους εμπρησμούς θα μας πει τίποτα; Για το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος θα μας πει τίποτα; Για την ανύπαρκτη πρόληψη στη δασοπροστασία και τις ελλείψεις πυροσβεστών, θα μας πει τίποτα;

Είμαστε σίγουροι πως ζει στην Ελλάδα η κ. Σακελλαροπούλου; Είμαστε βέβαιοι πως είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι κάποιας άλλης;

Εδώ και τρία χρόνια, η ΠτΔ δεν έχει αρθρώσει λέξη για τα τούρκικα εγκλήματα, αλλά αντίθετα, ως γραμμόφωνο που έχει κολλήσει, επαναλαμβάνει μονότονα καταδίκες για τα «εγκλήματα του Πούτιν» και τώρα αναλαμβάνει δράσεις για να προμοτάρει το «πράσινο» αφήγημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δεν την είδαμε να παίρνει κάποια ανάλογη πρωτοβουλία ή να κάνει έστω μια στοιχειώδη δήλωση για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη από τις Αρχές της Αλβανίας.

Γενικώς δεν την είδαμε να παίρνει καμία θέση, πέρα από αυτές που ορίζει η παγκόσμια ελίτ…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Αιγαίο κινδυνεύει από μιαρές συμφωνίες και η ΠτΔ πήρε διεθνή πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.