ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Βρέθηκε στην ακριτική Σύμη και για άλλη μια φορά έπαθε «αφωνία» για τα ελληνοτουρκικά

Αντί για τις τουρκικές προκλήσεις η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προτίμησε να ασχοληθεί με την Ουκρανία, το metoo και την απαγόρευση των αμβλώσεων!
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Βρέθηκε στην ακριτική Σύμη και για άλλη μια φορά έπαθε «αφωνία» για τα ελληνοτουρκικά

Συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τον δρόμο της «αφωνίας» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα και τις εξωφρενικές αξιώσεις της Άγκυρας. Σε κάθε δημόσια εμφάνιση της ΠτΔ σε εκδηλώσεις εθνικού χαρακτήρα, δεν παύουν να λάμπουν δια της απουσίας τους, οι δηλώσεις κατά του τουρκικού μαξιμαλισμού.

Τελευταίο περιστατικό «αφωνίας» ήταν η παρουσία της ΠτΔ στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σύμης για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, η οποία ήταν η ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Εκεί, στο λιμάνι της Σύμης, ενός ακριτικού νησιού που νοιώθει «στο πετσί του» καθημερινά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας με πλήθος εναέριων παραβιάσεων, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο κ. Κουβαρά.

Ανάμεσα σε άλλα, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ρώτησε την ΠτΔ ποια είναι η μεγαλύτερη της ανησυχία. Και η κυρία Σακελλαροπούλου απάντησε πως η βασική μέριμνα της είναι το… «άνοιγμα στην κοινωνία» και η επαφή με τις ευάλωτες ομάδες.

Εκτός τόπου και χρόνου

Καμία επαφή με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά μας. Καμία αναφορά στις τουρκικές επιδιώξεις για την αποστρατικοποίηση τους. Καμία σύνδεση με τον εθνικό συμβολισμό του νησιού. Καμία συνείδηση πατριωτικού χρέους για τα τρέχοντα εθνικά θέματα. Αντιθέτως η ΠτΔ, θεώρησε κατάλληλο το έδαφος για να μιλήσει για το κίνημα MeToo και το ζήτημα απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ!

Τα μοναδικά σχόλια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου πάνω στα ελληνοτουρκικά ήταν πως «είμαστε γείτονες και οι γείτονες έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον», πως «υπάρχουν περίοδοι με μεγάλη δυσκολία» (σα να προκύπτει δια μαγείας αυτή η… αόριστη δυσκολία), πως η Ελλάδα «θέλει τον διάλογο» και πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την άμυνα που χρειάζεται».

Πιστή στο δόγμα του ενδοτισμού η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χρησιμοποίησε μόνο κάποιες μετριοπαθείς αοριστολογίες και υποβάθμισε πλήρως τις θρασύτατες ενέργειες των Τούρκων. «Άγνωστες λέξεις» το casus belli, οι υπερπτήσεις, η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας, η κατοχή της Βόρειας Κύπρου, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών.

Αντί να ζητήσει αντίστοιχες κυρώσεις προς την Τουρκία, σαν αυτές που επιβάλλονται προς τη Ρωσία, η ΠτΔ προτίμησε να εξυμνήσει για άλλη μια φορά την Ουκρανία τονίζοντας πως «οι Ουκρανοί πολεμούν για όλους εμάς, για τις ελευθερίες και τις αξίες της Ευρώπης» και πως στο Ουκρανικό «υπάρχει πραγματικά επιτιθέμενος και αμυνόμενος» (σ.σ. δηλαδή στην κατεχόμενη Κύπρο τι υπάρχει;).

Για άλλη μια φορά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδειξε πως περισσότερο «διακοσμεί» παρά υπηρετεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αφού οι άνευρες, άχρωμες και 100% προβλέψιμες θέσεις της, κάνουν τους προηγούμενους ΠτΔ να φαντάζουν σαν… «τιτάνες» του Προεδρικού Αξιώματος…

Ειδήσεις σήμερα

Φρεγάτες: Σπάνε πάνω από τους 15 κόμβους και με λίγο κυματάκι τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα

Ο Άρης θέλει τον Ουάρντα – Πως μπορεί να γίνει η μεταγραφή;

Ολυμπιακός: Αυτοί θα είναι οι τερματοφύλακες τη νέα σεζόν!

Όλη η συνέντευξη της ΠτΔ, η οποία δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα ελληνοτουρκικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Βρέθηκε στην ακριτική Σύμη και για άλλη μια φορά έπαθε «αφωνία» για τα ελληνοτουρκικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.