ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος τα εμβόλια: 50% – 50% στις ΜΕΘ, εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι!

Ανεπαρκέστατη αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα στα εμβόλια, αφού εχθές οι μισοί διασωληνωμένοι της χώρας είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις!
Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος τα εμβόλια: 50% – 50% στις ΜΕΘ, εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι!

Εμβόλια – κορονοϊός: To Ουκρανικό ζήτημα μπορεί να υπερκάλυψε τα ζητήματα του κορονοϊού που για δύο χρόνια προβάλλονταν μονότονα στη κοινή γνώμη, άλλα το τελευταίο διάστημα μια σημαντική παράμετρος αναδεικνύεται που η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» κάνουν πως δεν το βλέπουν.

Ενώ για μια διετία η κυβέρνηση εφάρμοσε μια από τις πιο σκληρές πολιτικές εμβολιασμού πανευρωπαϊκά που άγγιζε τα όρια του απολυταρχισμού, σήμερα φτάσαμε στο σημείο η αναλογία μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εντός των ΜΕΘ, να βρίσκεται στο 50% – 50%! Συγκεκριμένα εχθές διαμορφώθηκε αυτό το ποσοστό, που μπορεί να υποβιβάζεται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, όμως αποτελεί όνειδος για την πολυδιαφημισμένη «αποτελεσματικότητα» των εμβολίων!

Είναι μια είδηση που αν επικρατούσε αληθινό ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία, θα έπρεπε να προκαλεί τεράστιο προβληματισμό και συζητήσεις.

Αν αναλογιστεί κανείς τους περιορισμούς, τα αλλοπρόσαλλα μέτρα, τις εκβιαστικές αποφάσεις, τα πρόστιμα, τις απαγορεύσεις εισόδου σε μαγαζιά, τις αναστολές εργασίας, την τρομολαγνική πλύση εγκεφάλου υπέρ του εμβολιασμού και όλα τα άλλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά την περίοδο της πανδημίας, το να είναι σήμερα εμβολιασμένος ο ένας στους δύο διασωληνωμένους , αποτυπώνει το μέγεθος μιας ασύλληπτης κυβερνητικής κοροϊδίας.

Και πρέπει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση μετράει ως ανεμβολίαστους και τους διπλοεμβολιασμένους, άλλα και όσους έχουν εμβολιαστεί με μία δόση. Άρα το ποσοστό των αμιγώς ανεμβολίαστων στην πραγματικότητα είναι ακόμα μικρότερο!

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί και «ειδικοί» μπορεί να μην… ασχολούνται με το φιάσκο των εμβολίων που σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν να ανακόψουν τον δρόμο προς την ΜΕΘ, όμως δεν χάνουν ευκαιρία να προεξοφλούν πως ο κορονοϊός θα επιστρέψει από το φθινόπωρο. Και μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δηλώνει πως από φθινόπωρο θα πάμε είτε σε επικαιροποιημένο εμβόλιο, είτε σε… 4η δόση! Και αναπόφευκτα αναρωτιέται κανείς, αφού μέχρι τώρα η φόρμουλα των εμβολίων αποδείχθηκε αναποτελεσματική με τις νέες δόσεις, τι διαφορετικό θα προσφέρει και μία 4η δόση;

Που βασίζεται η επιθυμία για ένα νέο «γαϊτανάκι» δόσεων; Πως προεξοφλείται πως θα υπάρχει οποιοδήποτε αντίκρυσμα απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, την υπομετάλλαξη Όμικρον 2, ή όποιες μεταλλάξεις εμφανιστούν στο κοντινό μέλλον; Γιατί δεν αναγνωρίζονται τα τραγικά λάθη που έγιναν με τα εμβόλια που για τόσο καιρό εμφανίζονταν ως πανάκεια; Δεν πρέπει να χαραχθεί μια νέα, μια σοβαρή στρατηγική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού που θα κινείται μακριά από ένα τυφλό και άσκοπο «ξεστοκάρισμα»;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος τα εμβόλια: 50% – 50% στις ΜΕΘ, εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.