ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέρρευσε το αφήγημα της μη σοβαρής νόσησης – Οι πλήρως εμβολιασμένοι φτάνουν το 40% στις ΜΕΘ!

Σοκάρουν οι αριθμοί των πλήρως εμβολιασμένων που διασωληνώνονται πλέον σε ΜΕΘ, ενώ ο κόσμος απαιτεί απαντήσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Κατέρρευσε το αφήγημα της μη σοβαρής νόσησης – Οι πλήρως εμβολιασμένοι φτάνουν το 40% στις ΜΕΘ!

Πλήρως εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ: Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το πολύμηνο αφήγημα της μεγάλης αποτελεσματικότητας των εμβολίων και της μη σοβαρής νόσησης σε περίπτωση που κάποιος εμβολιαστεί, αφού προκαλούν σοκ πλέον οι αριθμοί των πλήρως εμβολιασμένων που γεμίζουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κόσμος απαιτεί απαντήσεις για την κοροϊδία κυβερνητικών και «ειδικών», αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που καταλήγουν στις ΜΕΘ φτάνει στο 40% (!), δηλαδή τέσσερις στους 10 που αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασωληνωμένοι, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους – υποτίθεται – για να μην νοσήσουν σοβαρά!

Τη στιγμή που όλοι θυμόμαστε τηλε – ειδικούς να κουνούν το δάχτυλο για μήνες στην τηλεόραση και να λένε πως η χώρα καταγράφει ακόμα νεκρούς και βαριές νοσήσεις «επειδή δεν είχαμε φτάσει σε τόσο υψηλή εμβολιαστική κάλυψη – όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τα τελευταία στοιχεία ξεγυμνώνουν και αυτό το αφήγημα. Πριν λίγους μήνες το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ ήταν μόνο στο 10%, και σήμερα έφτασε στο 40%, άρα μοιραία δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο αποτελεσματικά είναι τελικά τα εμβόλια που για παραπάνω από έναν χρόνο παρουσιάζονταν ως πανάκεια.

Επιπρόσθετα, η χαμηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για την καθιέρωση μια αδιάκοπης παροχής (ή υποχρέωσης) νέων «ενισχυτικών δόσεων», νέων εκβιασμών, και νέων «πειραμάτων» στην ανταπόκριση των πληθυσμών. Ασφαλώς οι μηχανισμοί της ίδιας της φύσης – μέσω των συνεχών και αναπόφευκτων μεταλλάξεων – είναι πάντοτε ένα βήμα πιο μπροστά από την επιστήμη.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί άλλα ίσως και να βολεύει το κυρίαρχο κατεστημένο, αφού ήδη ξεκίνησαν συζητήσεις για 4η δόση ή όπως την αποκαλούν για να «ακούγεται» πιο ευχάριστα: 2η ενισχυτική δόση!

Συγκεκριμένα στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την πανδημία, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχθηκε τη μείωση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων που παράγει ο εμβολιασμός και τη συσχέτισε με την χρονική απόσταση που παρεμβάλλεται από την… προηγούμενη δόση : «Όσο αυξάνεται η απόσταση από τον εμβολιασμό πιθανόν θα μειώνεται η προστασία, και γι’ αυτό θα έχει σημασία η αναμνηστική δόση όχι τόσο στους πληθυσμούς χαμηλού κινδύνου, άλλα μόνο σε υψηλού κινδύνου πληθυσμούς», είπε.

Ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όταν παρευρέθη στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, ζήτησε από τους ομόλογους του να υπάρξει κοινή προσέγγιση ως προς τη χορήγηση της 4ης δόσης.

Δηλαδή, αντί να δοθούν πειστικές απαντήσεις στο γιατί τόσοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως κατέληξαν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, κυβερνητικοί και φιλοκυβερνητικοί «ειδικοί» αντιτείνουν – όχι εξηγήσεις  – άλλα… νέες δόσεις!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατέρρευσε το αφήγημα της μη σοβαρής νόσησης – Οι πλήρως εμβολιασμένοι φτάνουν το 40% στις ΜΕΘ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.